van der Horst

VLN 4: Land Motorsport in de regen

Connor De Phillippi/Christopher Mies - Land Motorsport Audi R8 LMS
Connor De Phillippi/Christopher Mies - Land Motorsport Audi R8 LMS
Ook de vierde manche van het VLN kampioenschap, de Adenauer ADAC Deutsche Payment-Trophy, kreeg te kampen met noodweer. Eerst mist en daarna regen maakten het de organisatie en de rijders niet gemakkelijk. De kwalificatie diende met 45 minuten uitgesteld en toen de wagens de start namen, viel de regen met bakken uit de hemel. De overwinning ging uiteindelijk naar de Land Motorsport Audi R8 LMS van Christopher Mies en Conor de Phillippi, die een voorsprong had van niet minder dan 2min18sec op de Zakspeed Mercedes AMG GT3 van Sebastian Asch en Kenneth Heyer.
  • VR Racing
Sebastian Asch/Kenneth Heyer - Team Zakspeed Mercedes AMG GT3
Sebastian Asch/Kenneth Heyer - Team Zakspeed Mercedes AMG GT3
De Land Motorsport Audi R8 LMS van Mies/de Phillippi vertrok van op de pole en nam bij de start de leiding van de wedstrijd, maar al snel moest hij die afstaan aan de Mercedes bestuurd door Sebastian Asch. Het leek er op dat de Mercedes op weg was naar de overwinning, maar in het tweede deel van de wedstrijd begon het nog heviger te regenen en in die moeilijke omstandigheden kwam Mies snel terug op Heyer die het stuur van de Mercedes had overgenomen. De Mercedes kon geen weerstand bieden en Mies ging er voorbij om uiteindelijk over de lijn te komen met meer dan twee minuten voorsprong op zijn tegenstander.

Wolf Henzler/ Martin Ragginger - Falken Motorsports Porsche 911 GT3 R
Wolf Henzler/ Martin Ragginger - Falken Motorsports Porsche 911 GT3 R
De derde plaats ging naar de Falken Motorsports Porsche 911 GT3 R van Wolf Henzler/Martin Ragginger. De top vijf werd volgemaakt door de Frikadelli Racing Porsche 911 GT3 R van Huisman/Siedler/Schmitz en de Walkenhorst Motorsport BMW M6 GT3 van J.Müller-Krohn-Bouveng. Normaal  gezien moest de race het VLN debuut worden van de Callaway Corvette C7 GT3-R, maar de Amerikaanse bolide ging in de kwalificatie hard van de baan en kwam niet aan de start.


Foto's: VLNSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op dinsdag 28 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting VLN race 4.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons