van der Horst

VLN 4: Opnieuw een (voorlopige) zege voor Frikadelli Racing

Lance David Arnold en Norbert Siedler
Lance David Arnold en Norbert Siedler
Onder zomerse omstandigheden in de Duitse Eifel gingen afgelopen zaterdag zo’n 140 equipes van start om de vierde VLN-wedstrijd van het seizoen te betwisten. Voor de tweede maal dit seizoen ging de door Frikadelli Racing ingeschreven Porsche 911 GT3 R #31, met piloten van dienst Lance David Arnold en Norbert Siedler, met de winst aan de haal. De zege van de Frikandelli Racing Porsche is echter nog onder voorbehoud, vanwege het negeren van een gele vlag situatie halverwege de 4-uursrace.
  • Heinz Performance
Start 49. Adenauer ADAC Rundstrecken-Trophy
Start 49. Adenauer ADAC Rundstrecken-Trophy
Tijdens het tweede uur van de 49. Adenauer ADAC Rundstrecken-Trophy deed er zich een onoverzichtelijke situatie voor ter hoogte van de Döttinger Höhe, waarbij er op meerdere plaatsen een gele vlag werd getoond. In een groep van bijna 30 bolides, waaronder de Porsche 911 GT3 R #31, waren er een aantal piloten uit de kopgroep die het tijdelijke inhaalverbod aan hun laars lapten. “De sportcommissarissen van de DMSB moeten de gebeurtenissen, waarbij ook wagens uit de kopgroep betrokken waren, nog eens uitvoerig bestuderen waarna er zo spoedig mogelijk een definitieve uitslag zal volgen”, aldus VLN-wedstrijdleider Michael Bork. Eerder op de dag werd de Nordschleife Permit van Jonathan Hirschi al afgenomen, nadat hij in de kwalificatie met zijn BMW M6 GT3 ook al geen respect toonde voor een gele vlag situatie en daarop zelfs de tweede tijd algemeen klokte.

Achter de door Arnold en Siedler bestuurde Frikadelli Racing Porsche 911 GT3 R #31 eindigden de beide Ferrari 488 GT3 van het Wochenspiegel Team Monschau als tweede en derde. De strijd om de vierde positie was hevig, de Phoenix-Audi R8 LMS liet de tweede Frikadelli-Porsche, met o.a. Top Gear presentatrice Sabine Schmitz aan boord, na een inhaalmanoeuvre in de laatste ronde van de race met slechts 0,130 seconden achter zich. Een bijzonder jubileum werd er gevierd door de 48-jarige Ralf Schall, sinds 1994 actief in het VLN-kampioenschap, die afgelopen zaterdag zijn 100ste klassewinst in de grootse breedtesportserie ter wereld pakte. Over ruim 5 weken staat de volgende VLN-wedstijd op het programma.

--- UITSLAG VLN 4 (PDF) ---

Foto's: VLN
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Michel Helders in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op maandag 9 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting VLN race 4.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons