van der Horst

VLN 5: Geen maat op Alzen Ford – Lexus tweede

Jürgen Alzen Motorsport - Ford GT
Jürgen Alzen Motorsport - Ford GT
Er stond vandaag geen maat op de Ford GT van Jürgen Alzen Motorsport in de Eifel. De inmiddels op leeftijd zijnde GT3, die ditmaal in SPX uitkwam in plaats van de gebruikelijk SP9-klasse, overkwam in handen van Uwe Alzen (broer van) en Dominik Schwager twee straffen om alsnog de zege weg te kapen in de vijfde VLN wedstrijd van het seizoen. De zwarte Ford GT, die sinds eind vorig jaar niet meer in actie kwam, realiseerde ’s ochtends de pole in 8:08.022 en kende een relatief makkelijke wedstrijd in het ietwat magere deelnemersveld.
Start VLN 5
Start VLN 5
Een stop-and-go volgde nadat men de minimum pitstoptijd niet respecteerde bij de eerste stop, en alsof dat nog niet genoeg was mocht men ook nog eens 95sec bijtellen aan de meet wegens het niet respecteren van de snelheidslimiet in een slow zone. De voorsprong van Alzen en Schwager bedroeg uiteindelijk 14 seconden. 


Farnbacher Racing - Lexus RC-F GT3
Farnbacher Racing - Lexus RC-F GT3
Opmerkelijker was misschien wel de tweede plaats van de Lexus RC-F GT3 van Dominik en Mario Farnbacher (tevens SPX wegens ontbreken GT3-homologatie). De Japanse bolide kwalificeerde zich maar als vijfde (+6sec) maar was in nog maar de tweede wedstrijd op de Nordschleife voortdurend vooraan te vinden. Problemen en opgaves bij de concurrentie hielpen natuurlijk ook wat. De feedback na de eerste wedstrijd heeft dus meteen zijn vruchten afgeworpen en de wagen zal ook in de resterende vijf manches aan de start verschijnen.

Manthey Racing - Porsche 911 GT3 Cup MR
Manthey Racing - Porsche 911 GT3 Cup MR
Het podium werd vervolledigd door de Walkenhorst BMW Z4 GT3 van Jesse Krohn (BMW Junior), Michella Cerruti en Felipe Laser die de vorige wedstrijd nog wist te winnen. Achter de als vierde geklasseerde Team Schubert BMW van Dominik Baumann, Anders Buchardt en Max Sandritter werd Le Mans-winnaar Nick Tandy samen met Christoph Breuer vijfde algemeen met een Cup Porsche van Manthey Racing. De wagen in kwestie was uiteraard uitgerust met de zelf ontworpen kit van het team. 

--- UITSLAG VLN 5 ---

Foto's: VLN/BruckeSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op zondag 2 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting VLN 5.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons