van der Horst

VLN 5: Black Falcon Mercedes wint seizoenshoogtepunt

Black Falcon v Rowe Racing
Black Falcon v Rowe Racing
De Black Falcon Mercedes-AMG GT3 #6 van Manuel Metzger, Adam Christodoulou, Hubert Haupt en Gabriele Piana heeft de vijfde VLN manche gedomineerd, tevens ook het hoogtepunt van het seizoen met een wedstrijdduur van zes uur. De wagen realiseerde 's morgens de pole met een rondetijd van 7:55.723, al waren de onderlinge verschillen bijzonder klein. Vanaf de start liepen de Black Falcon Mercedes en Rowe Racing BMW M6 GT3 van Philipp Eng en Tom Blomqvist uit op de rest van het peloton. Alleen de Porsche en BMW van Falken Motorsport konden het tempo van de leiders bijhouden. Met nog twee en een half uur op de klok kreeg de Rowe BMW van Eng een lekke band, waardoor de tweevoudig winnaar van de 24 uren van Spa drie minuten verloor.
  • Prospeed Competition
Eng en Blomqvist vochten nog terug en konden zelfs nog even de leiding heroveren, maar een splash & dash op twee ronden van het einde gaf het voordeel weer aan Black Falcon. De Falken Motorsport BMW van Stef Dusseldorp en Alexandre Imperatori werd derde, amper 11 seconden achter de Rowe BMW. Sven Müller en Dirk Werner misten net het podium met de Falken Porsche 911 GT3 R, terwijl ook de plekken vijf en zes voor Porsche waren.

--- UITSLAG VLN 5 (PDF) ---

Foto's: VLNSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op zondag 19 augustus 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting VLN race 5.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons