van der Horst

VLN 6: 1-2 voor Falken Motorsport - Nieuw ronderecord

Falken Motorsport Porsche & BMW
Falken Motorsport Porsche & BMW
Falken Motorsport heeft een dominante 1-2 gescoord in de zesde VLN-manche van het seizoen, de 41e RCM DMV Grenzlandrennen. De Porsche 911 GT3 R van Martin Ragginger en Klaus Bachler en de BMW M6 GT3 van Stef Dusseldorp en Alexandre Imperatori kwamen quasi in formatie over de meet en werden gescheiden door slechts twee seconden. Bovendien stelde Bachler het ronderecord scherper door in de tweede ronde (vrij van verkeer) een 7:56.259 op de tabellen te zetten op Falken rubber. De Konrad Motorsport Lamborghini Huracán GT3 van Christopher Brück en Michele Di Martino vervolledigde het podium op ruim een minuut achterstand.
Porsche 911 GT3 R 2019
Porsche 911 GT3 R 2019
De Brit David Pittard zette 's morgens ietwat verrassend de Walkenhorst Motorsport BMW op pole (7:57.491) voor de Falken bolides en de Land Motorsport Audi R8 LMS van Sheldon van der Linde. De Walkenhorst BMW viel bij de start meteen terug en er ontpopte zich een strijd tussen Falken en Land, waarbij van der Linde de leiding overnam na een uur. De Audi van de Zuid-Afrikaanse fabrieksrijder kreeg wat later echter af te rekenen met een lekke band, waarna Falken vrij spel had. Laurens Vanthoor mocht voor het eerst de nieuwe Porsche 911 GT3 R aan de tand voelen op de Nordschleife maar moest opgeven nadat hij de controle verloor op een oliespoor.

--- UITSLAG VLN 6 (PDF) ---

Foto's: VLN/BrückeSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op zondag 2 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting VLN race 6.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons