van der Horst

VLN 6: ROWE Racing wint bij terugkeer

Start VLN 6
Start VLN 6
ROWE Racing heeft de zesde VLN-manche van het seizoen gewonnen. Nadat het vorig weekend nog een tegenvallend gastoptreden kende in de ADAC GT Masters, keerde het Duitse team terug naar de Nürburgring, ditmaal met Christian Hohenadel en Klaus Graf als rijders. Laatstgenoemde zette de wit-gele Mercedes SLS AMG GT3 vanmorgen op pole met een 8:02.804, voor de identieke bolides van Haribo Racing en Black Falcon.
Tijdens de race kwam de tegenstand voornamelijk uit het kamp van Black Falcon, waar Adam Christodoulou de leiding kon overnemen in zijn openingsstint. Zijn teamgenoten Hubert Haupt en Andreas Simsonsen konden het tempo van de ROWE Mercedes vervolgens echter niet meer volgen, waardoor men uiteindelijk tweede werd op ruim een minuut achterstand.

Frikadelli Racing - Porsche 911 GT3-R
Frikadelli Racing - Porsche 911 GT3-R
De derde een laatste podiumplek ging naar de Frikadelli Racing Team Porsche 997 GT3-R van Schmitz/Huisman/Abbelen. Nochtans leek de Falken Motorsports Porsche van Martin Ragginger en Alexandre Imperatori goed op weg naar P3, ware het niet dat een contact met een tragere deelnemer in de laatste ronde hun deed terugvallen naar P4. 

De Manthey Racing Porsche 911 GT3 Cup MR van Richard Lietz, Michael Christensen en Christoph Breuer vervolledigde de top vijf, terwijl de Lexus RC-F GT3 van Farnbacher Racing na een degelijke tijd in de kwalificaties (P9, +8.093s) moest opgeven na een contact met een van de Walkenhorst BMW’s. Vermelden we nog kort dat Nico Verdonck tweede werd in de SP6-klasse op een Porsche Cayman van Prosport Performance.

--- UITSLAG VLN 6 ---

Foto's: VLN/BruckeSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op zaterdag 22 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting VLN 6.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons