van der Horst

VLN 6: Derde opeenvolgende zege voor Assenheimer

Start VLN 6
Start VLN 6
Patrick Assenheimer heeft zijn plaats in de geschiedenisboeken van VLN verzekerd. Samen met Manuel Metzger reed de 27-jarige Duitser in de Black Falcon Mercedes-AMG GT3 naar zijn derde overwinning op rij in wisselvallige omstandigheden. Christian Mamerow en Dirk Werner, die de laatste drie races van het seizoen 2008 wonnen, slaagden voor het laatst in deze prestatie. Het podium in de zesde manche werd vervolledigd door Pierre Kaffer en Frank Stippler in de Car Collection Motorsport Audi R8 LMS, en Philip Ellis en Dominik Baumann in de GetSpeed Mercedes-AMG GT3.
  • Shopa
De zesde VLN-race ging van start op een kletsnatte piste en stond in het teken van wisselende weersomstandigheden, waardoor de juiste bandenkeuze cruciaal bleek. Falken Motorsports volmaakte de top vijf met een Porsche 911 GT3 R en een BMW M6 GT3, voor de WRT Audi van Francois Perrodo, Emmanuel Collard en Matthieu Vaxivière.

--- UITSLAG VLN 6 ---

Foto: VLNSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op zaterdag 7 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting VLN 6.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons