van der Horst

VLN 7: Black Falcon wint langste wedstrijd van het seizoen

Black Falcon - Mercedes SLS AMG GT3
Black Falcon - Mercedes SLS AMG GT3
De Black Falcon Mercedes SLS AMG GT3 van Yelmer Buurman, Adam Christodoulou, Hubert Haupt en Abdulaziz Bin Turki Al Faisal heeft de jaarlijkse VLN race over 6 uren gewonnen. De Lexus die vanop pole was gestart verloor meteen veel terrein door in natte omstandigheden voor het verkeerde rubber te kiezen en viel later uit met technische problemen. De ROWE Racing Mercedes van Klaus Graf en Christian Hohenadel nam bij de start de leiding over, met in het zog de Black Falcon Mercedes. Het duel tussen beide wagens duurde tot halfweg, tot de ROWE SLS met schade aan de ophanging moest opgeven.
Scuderia Cameron Glickenhaus - SCG003C
Scuderia Cameron Glickenhaus - SCG003C
Na 6 uur overschreed de groene Black Falcon bolide zonder veel tegenstand de meet met anderhalve minuut voorsprong op de Falken Porsche 997 GT3-R van Wolf Henzler en Alexandre Imperatori. Het podium werd vervolledigd door de Audi R8 LMS ultra van de Busch broers, dit weekend bijgestaan door Marc Basseng. Scuderia Cameron Glickenhaus zakte ook nog eens af naar de Eifel en behaalde de negende plek, meteen hun beste prestatie tot dusver op de Nordschleife met de SCG003C.

Eerste Belg was Nico Verdonck op de zestiende plaats met een cup Porsche van Prosport-Performance die hij onder meer deelde met algemeen winnaar Christodoulou. Verdonck werd bovendien ook nog eens als 25e geklasseerd op een Porsche Cayman van hetzelfde team. Vermelden we tot slot nog dat Stefan van Campenhoudt de klasse V4 won op een BMW 325i (E90), hij haalde het van tien andere wagens.

--- UITSLAG VLN 7 ---

Foto's: VLN/BruckeDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op zondag 6 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting VLN 7.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons