van der Horst

VLN 7: Black Falcon Mercedes pakt zege

Black Falcon - Mercedes-AMG GT3
Black Falcon - Mercedes-AMG GT3
De Black Falcon Mercedes-AMG GT3 #6 van Maro Engel, Hubert Haupt en Manuel Metzger heeft de zevende VLN-manche van het seizoen gewonnen. Het Duitse team profiteerde optimaal van een afwijkende strategie, waarbij men vroeger dan de rest kwam pitten en daarbij werd geholpen door een omvangrijke Code 60 ter hoogte van Flugplatz. Met amper nog brandstof in de tank haalden ze het nipt van de Frikadelli Racing Team Porsche 911 GT3 R #31 van Norbert Siedler en Lance David Arnold (+14.749s), terwijl de Falken Motorsport BMW M6 GT3 van Stef Dusseldorp en Peter Dumbreck het podium volmaakte.
Falken Motorsport Porsche 911 GT3 R
Falken Motorsport Porsche 911 GT3 R
Falken bracht ook de nieuwe 2019-versie van de Porsche aan de start in de SPX-klasse (met onder meer Laurens Vanthoor), maar aangezien het ontwikkelingswagen betreft verhindert het reglement een goed resultaat (P10).

--- UITSLAG VLN 7 ---

Foto's: VLNSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op zaterdag 22 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting VLN race 7.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons