van der Horst

VLN 7: Getspeed scoort eerste algemene overwinning

Getspeed - Mercedes-AMG GT3
Getspeed - Mercedes-AMG GT3
Fabian Schiller en Dominik Baumann hebben GetSpeed ​​Performance vandaag een eerste algemene VLN-overwinning geschonken. Het nabij Nürburg gevestigde team is nog maar sinds kort actief in de hoogste klasse en stapte voor dit seizoen over van Porsche naar Mercedes. Al in de kwalificaties zette GetSpeed de toon door de eerste startrij in te palmen, vooral dankzij Schiller die dit weekend op beide wagens was ingeschreven.
  • Powercars
Na een onderling duel tussen Schiller en Baumann in de natte aanvangsfase werd de juiste bandenkeuze al snel cruciaal. Terwijl andere teams overschakelden op slicks vertrouwde GetSpeed ​​op intermediates, in de wisselvallige omstandigheden herwon het duo later de leiding en gaf deze niet meer uit handen. De tweede plaats ging naar Tim Scheerbarth (VLN-kampioen van 2011) samen met Lance David Arnold en Edoardo Mortara op de Mercedes-AMG GT3 van Team Mann Filter. Het podium werd vervolledigd door Nicky Catsburg, David Pittard en Jody Fannin in de BMW M6 GT3 van Walkenhorst Motorsport.

--- UITSLAG VLN 7 ---

Foto: VLN
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op zaterdag 28 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting VLN 7.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons