van der Horst

VLN 8: 1-2 voor Mercedes - Martin vierde met nieuwe Aston Martin

HTP - Mercedes-AMG GT3
HTP - Mercedes-AMG GT3
Mercedes-AMG heeft een 1-2 gescoord in de voorlaatste VLN-manche van het seizoen, een wedstrijd die bol stond van de incidenten. Lange tijd leek er een verrassing in de maak met een debuutzege voor de SPS automotive performance Mercedes-AMG GT3 van Edoardo Mortara en Renger van der Zande, maar een stop-and-go gooide uiteindelijk nog roet in het eten. De HTP Motorsport Mercedes van Dominik Baumann en Patrick Assenheimer kon zo de leiding overnemen en de overwinning veiligstellen met een verschil van amper drie seconden op de merkgenoten. Het podium werd vervolledigd door de Walkenhorst BMW M6 GT3 van het trio Hirschi-Tresson-Abbbott.
AMR - Aston Martin Vantage GT3
AMR - Aston Martin Vantage GT3
Aston Martin en Audi maakten van de wedstrijd gebruik om hun nieuwste GT3-materiaal te laten debuteren. Maxime Martin zette meteen de snelste ronde neer in de kwalificaties met de nieuwe Vantage GT3, voor de evolutie van de Audi R8 LMS. Aangezien het ontwikkelingswagens betreft moesten deze achteraan hun startgroep de race aanvatten, bovendien werden er ook handicapseconden aan elke pitstop toegevoegd. Desondanks rukten de twee SPX-wagens op doorheen het veld en vertoefden ze lange tijd in elkaars buurt. Martin werd samen met Darren Turner knap vierde op net geen vier minuten achterstand, op dertig seconden gevolgd door de Audi Evo van Christopher Haase en Jamie Green. De Schnitzer BMW van polesitter Augusto Farfus kwam al na een ronde de pitlane opzoeken.

---  UITSLAG VLN 8 ---

Foto's: VLN & AMRDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op zaterdag 6 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting VLN race 8.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons