van der Horst

VLN 8: Frikadelli Racing op Pole

Frikadelli Racing - Porsche 911 GT3-R
Frikadelli Racing - Porsche 911 GT3-R
De Frikadelli Racing Porsche 911 GT3-R van Sabine Schmitz, Patrick Pilet, Klaus Abbelen en Patrick Huisman heeft de pole gereden voor de achtste VLN-manche van het seizoen (Barbarossapreis). In moeilijke omstandigheden realiseerde de Porsche #30 nog een snelle 8:05.714, maar liefst vijf seconden sneller dan de Black Falcon Mercedes van Yelmer Buurman, Hubert Haupt en Andreas Simonsen, terwijl de Falken Porsche (Henzler/Dumbreck) en Dörr McLaren (Estre/ Klasen/Adams) op de tweede rij al respectievelijk 11 en 20 seconden moesten toegeven. De sessie ging van start met enige vertraging en werd uiteindelijk ook vroegtijdig afgevlagd nadat de dichte mist het zicht te zeer belemmerde.
Honda Civic WTCC
Honda Civic WTCC
Eerste Belg op de grid is de Kris Cools, zijn Teichmann Racing Porsche 911 GT3 Cup start straks van op P20. De officiële Honda Civic WTCC van Tiago Monteiro en Gabriele Tarquini noteerde maar 1 snelle ronde (+52.660s) vooraleer na een contact met een tragere deelnemer naast de piste tot stilstand te komen. Momenteel is de ‘Ring nog steeds in dichte mist gehuld, het is dus nog maar de vraag of de wedstrijd om 12 uur van start kan gaan.

Foto: Vincent Wouters
 
 
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op zaterdag 13 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting ADAC Barbarossapreis.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons