van der Horst

VLN 8: Martin snelste in kwalificaties met nieuwe Aston Martin

Aston Martin Vantage GT3
Aston Martin Vantage GT3
Maxime Martin heeft de nieuwe Aston Martin Vantage GT3 een vliegende start gegeven met de snelste tijd in de kwalificaties voor de achtste VLN-manche, waar de Britse GT3 vandaag haar competitiedebuut maakt. Op een opdrogende baan zette onze landgenoot een 8:31.359 op de tabellen, daarmee was hij ruim vijf seconden sneller dan Christopher Haase in de gloednieuwe Audi R8 LMS GT3 Evo. Aangezien beide wagens nog niet gehomologeerd zijn en uitkomen in de SPX-klasse (niet SP9) zullen ze straks de race achteraan hun startgroep aanvatten.
De eerste startplaats op de grid gaat dus naar de derde snelste rijder, Augusto Farfus met de Schnitzer Motorsport BMW M6 GT3 (+6.482s). De eerste startrij wordt vervolledigd door de Phoenix Racing Audi #9 van Max Hofor, al was de ADAC GT-rijder betrokken bij een ongeval in zijn laatste ronde.

Foto: AMR/speed2picDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op zaterdag 6 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting VLN race 8.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons