van der Horst

VLN 8: Mercedes domineert

Start VLN 8
Start VLN 8
De achtste en voorlaatste VLN-manche werd alweer gewonnen door een Mercedes-AMG, ditmaal een eerste zege voor het HTP Team Mann Filter exemplaar van Maxi Buhk en Raffaele Marciello. Op soevereine wijze heerste het duo onder een aangename najaarszon. De Walkenhorst BMW M6 GT3 van Christian Krognes, David Pittard en Jody Fannin kwam als tweede over de meet, maar de wagen werd gediskwalificeerd wegens een onregelmatigheid met de homologatiefiche.
  • Hamofa Performance
Mercedes-AMG GT3 Evo
Mercedes-AMG GT3 Evo
De GetSpeed Performance Mercedes van Philip Ellis en Maxi Götz werd zo als tweede geklasseerd na een felle strijd met de Black Falcon bolide van Patrick Assenheimer en Manuel Metzger die derde werd en zo een volledig AMG-podium volmaakte. Een crash in de eerste startgroep met heel wat blikscade noopte de wedstrijdleiding tot een rode vlag alvorens de rest van het veld van start ging, de wedstrijd lag zo een uurtje stil. Naast het volledige Mercedes podium werkte ook de 2020 evolutie van de AMG GT3 een probleemloos debuut af in de SPX-klasse.

--- UITSLAG VLN 8  ---

Foto's: VLN


 



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op zaterdag 12 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting VLN 8.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons