van der Horst

VLN 8: Dries Vanthoor wint meteen bij GT3-debuut - Jongste winnaar ooit

Dries Vanthoor - Markus Winkelhock
Dries Vanthoor - Markus Winkelhock
Dries Vanthoor heeft zijn eerste VLN-wedstrijd met een GT3 op overtuigende wijze gewonnen. De Limburger die voorheen ervaring opdeed in de lagere klassen, kwam aan de start met een Audi R8 LMS GT3 uit de stal van Land Motorsport. Vanthoor deelde de wagen met Markus Winkelhock, die de race in tweede stelling mocht aanvatten naast de Wochenspiegel Ferrari 488 GT3 (8:00.903). De Duitser nam meteen de leiding bij de start, terwijl Vanthoor die trend verderzette eenmaal de hemelsluizen opengingen.
In eerste instantie speelde de strijd voor de tweede plaats zich af tussen de Phoenix Audi van Frank Stippler en de Manthey Racing Porsche 911 GT3 R van Kevin Estre. De fel gele Porsche verdween echter uit de wedstrijd na een contact met een tragere BMW kort nadat Matteo Cairoli het stuur had overgenomen. Ook de Phoenix Audi viel terug eenmaal de gentleman piloot aan zijn stint begon en finishte pas als vijfde

Land Motorsport - Audi R8 LMS
Land Motorsport - Audi R8 LMS
Uiteindelijk was er weinig tegenstand voor de Land Audi van onze 19-jarige landgenoot en Winkelhock, die de meet overschreed met een voorsprong van ruim een minuut op de Black Falcon Mercedes-AMG GT3 van Hubert Haupt, Yelmer Buurman en Abdulaziz Al Faisal. Het podium werd vervolledigd door de Wochenspiegel Ferrari die van op pole mocht vertrekken. Adrien De Leener werd derde in de Porsche Cup klasse op een 911 van Team 75 Motorsport (tiende algemeen), terwijl Stef Vancampenhoudt knap vijftiende algemeen werd op de Team Schirmer BMW M2 (SP8T).

>>> UITSLAG VLN 8 (PDF) <<<

Foto's: ​VLN/BruckeSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op zaterdag 7 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting VLN race 8.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons