van der Horst

VLN 9: Mercedes palmt eerste rij in

Black Falcon - Mercedes SLS AMG GT3
Black Falcon - Mercedes SLS AMG GT3
Black Falcon heeft de pole veroverd voor de negende VLN-manche van het seizoen. Nadat dichte mist de start van de kwalificaties zo'n uur vertraagde, konden er alsnog 90 minuten gereden worden in het mistige Eifelwoud. De pole ging uiteindelijk naar een van de twee Black Falcon bolides, namelijk de #2 van het viertal Haupt, Metzger, Buurman en Christodoulou. De chrono van 8:01.443 was opmerkelijk gezien de temperatuur maar net boven het vriespunt uitkwam.
Frédéric Vervisch - BMW M235i
Frédéric Vervisch - BMW M235i
De ROWE Racing SLS #7 van Klaus Graf en Christian Hohenadel legde beslag op de tweede startplek (+1.322s), voor de Phoenix Audi en het allereerste klantenexemplaar van de nieuwe R8 LMS ingezet door Twin Bush Racing. De nieuwe Porsche 911 GT3 R van Nick Tandy en Fred Makowiecki realiseerde de tiende chrono (+12.025s). Vermelden we tot slot nog dat Frédéric Vervisch de pole pakte in de hyper competitieve BMW M235i Racing Cup waar 19 bolides aan de start staan. De tijd van de West-Vlaming was goed voor een 36e plaats algemeen.



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op zaterdag 17 oktober 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting VLN 9.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons