van der Horst

VLN 9: Zege voor Black Flacon – Nieuwe Porsche 911 GT3R derde

Black Falcon - Mercedes SLS AMG GT3
Black Falcon - Mercedes SLS AMG GT3
De Black Falcon Mercedes SLS AMG GT3 #2 van het kwartet Hubert Haupt, Manuel Metzger, Yelmer Buurman en Adam Christodoulou heeft de voorlaatste VLN-manche van het seizoen gewonnen. De zwart-gele bolide reed eerder op de dag de pole in een mistige kwalificatiesessie en werd vervolgens in de wedstrijd onder druk gezet door de ROWE Racing Mercedes van meervoudig ALMS-kampioen Klaus Graf en Christian Hohenadel. Na een remonte in de eindfase viel laatstgenoemde bolide uit met technische problemen, waardoor de tweede plek ging naar de Twin Bush Motorsport Audi R8 LMS GT3.
  • LTF
Twin Bush Motorsport - Audi R8 LMS GT3
Twin Bush Motorsport - Audi R8 LMS GT3
De Bush tweeling, bijgestaan door Marc Bassing, kreeg de eer om als allereerste klantenteam de nieuwe Audi R8 LMS in te zetten en werd zonder enig testwerk met het nieuwe speelgoed meteen tweede op net geen twee minuten achterstand. De derde en laatste podiumplek ging naar nog een gloednieuwe GT3, namelijk de Porsche 911 GT3R van Nick Tandy en Fred Makowiecki.


Porsche 911 GT3R
Porsche 911 GT3R
Gehuld in camouflage kleuren – de wagen werd eerder dit jaar nochtans officieel voorgesteld – toonde de door Manthey gerunde bolide meteen potentieel in haar eerste competitieoptreden, waarbij het niet onbelangrijk is te vermelden dat dit gebeurde met de oude en vertrouwde krachtbron. De Mercedes AMG GT3 stond op de voorlopige deelnemerslijst maar daagde uiteindelijk niet op, meer dan waarschijnlijk omwille van de gure weersomstandigheden waarbij het kwik maar net boven het vriespunt uitkwam. 

--- UITSLAG VLN 9 ---Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op zaterdag 17 oktober 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting VLN 9.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons