van der Horst

VLN 9: Mercedes wint ook seizoensfinale

Start VLN 9
Start VLN 9
Mercedes was duidelijk de dominante constructeur in het VLN-kampioenschap dit jaar. Ook de negende en laatste manche werd na een knappe inhaalrace alsnog gewonnen door een Mercedes-AMG GT3. Het Black Falcon Auto Arena exemplaar van Maro Engel en Patrick Assenheimer moest na de openingsronde al meteen komen pitten om herfstbladeren te verwijderen en oververhitting te voorkomen, maar in de laatste ronde nam Engel de leiding. De Manthey Racing 'Grello' Porsche 911 GT3 R van Lars Kern voerde het veld aan, maar maakte net voor het einde contact met een tragere deelnemer en liep daarbij een lekke band op. Samen met straftijd voor een te korte laatste pitstop werd de wagen die Kern deelde met Dirk Werner en Mathieu Jaminet pas als zesde geklasseerd. Het podium werd volmaakt door Phoenix Racing Audi van Frank Stippler en Vincent Kolb en de Walkenhorst BMW van het trio Krognes/Pittard/Fannin.
  • St. Paul
Fübrich - Griessner
Fübrich - Griessner
De Falken Porsche van Sven Müller en Patrick Pilet werd net achter de winnaar als tweede afgevlagd. Vanwege een snelheidsovertreding onder geel viel de wagen echter terug naar de zevende plaats met tijdstraf van 185 seconden. Yannick Fübrich en David Griessner stelden de algemene VLN-titel veilig met een zevende klassezege in de felbevochten BMW M240i Racing Cup.

--- UITSLAG VLN 9 ---

Foto's: VLNSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op zondag 27 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting VLN 9.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons