van der Horst

VLN1: Dubbel voor Phoenix Audi - Vanthoor tweede

Start VLN 1
Start VLN 1
De Nordschleife raakte slechts op vrijdag sneeuwvrij voor de eerste VLN-wedstrijd van het nieuwe seizoen op zaterdag. Na een mistige voormiddag en uitgestelde kwalificaties kon de race echter om 12u30 probleemloos doorgaan. De zege na vier uur rijden ging uiteindelijk naar Phoenix Audi, Laurens Vanthoor en Christopher Haase reden in de R8 LMS met nummer 15 als eerste over de streep maar kregen naderhand een tijdstraf van 35 seconden voor het inhalen onder geel waardoor de zege in handen kwam van de Audi van Frank Stippler en Anders Fjordbach.
#15 Phoenix Racing Audi R8 LMS
#15 Phoenix Racing Audi R8 LMS
De uiteindelijke winnaar werd dan de #5 Audi van Frank Stippler en Anders Fjordbach, ook al een exemplaar uit de stal van Phoenix Racing. Op drie en vier kwamen twee van de nieuwe Mercedes AMG GT3's bijna zij aan zij binnen, Black Falcon haalde het net van Haribo Racing Team. Verdere nieuwkomers in GT3 zijn de BMW M6, het Walkenhorst exemplaar tikte aan als zevende, en de Porsche 911 GT3 R, de beide fabriekswagens van Manthey Racing hadden wel de snelheid maar kwamen door lekke banden niet verder dan de tiende en elfde plaats.

Stef Vancampenhoudt - BMW M235i
Stef Vancampenhoudt - BMW M235i
Zij bleven net voor de enige WRT Audi van Stuart Leonard en Edward Sandström, die beslag legde op de twaalfde plaats. Stef Vancampenhoudt rijdt net als vorig jaar solo, hij eindigde in zijn nieuwe wapen, de BMW M235i, als 49e algemeen en tweede in de klasse. De Porsche Cayman met ondermeer Nico Verdonck legde beslag op de 78e plek, Maxime Martin werd dan weer ingehuurd door Rowe Racing, hij zag in de BMW M6 jammer genoeg de finishvlag niet. Ook Markus Palttala kwam in actie met een BMW M6 van Rowe Racing, hij finishte op de zeventiende plaats.

--- Uitslag VLN1 2016 (PDF) ---

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op zondag 3 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting VLN race 1.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons