van der Horst

VLN1: Meer dan 30 GT3’s aan de start

Haribo Racing - Mercedes-AMG GT3
Haribo Racing - Mercedes-AMG GT3
Morgen wordt het nieuwe VLN-seizoen op gang geschoten in de Eifel. 182 wagens zullen als alles goed gaat de start nemen en vooraan mogen we ons weer gaan opmaken voor de spannende strijd tussen de diverse GT3 constructeurs die zich voorbereiden op de 24 uren. Maar liefst 30 GT3’s meldden zich aan in SP9, met daartussen fabriekswagens van Porsche, Audi, BMW, Mercedes en Bentley. Opmerkelijk is ook het Nordschleife debuut van de Lamborghini Huracán GT3, die voor de gelegenheid wordt ingezet door Konrad Motorsport. Farnbacher Racing gaat ook dit seizoen verder met de ontwikkeling van de Lexus RC F GT3, de Japanse bolide werd overigens nog steeds niet gehomologeerd, terwijl Scuderia Cameron Glickenhaus zowel de SCG003C als P4/5 aan de start brengt.
  • Prospeed Competition
Stef Vancampenhoudt - BMW 325i
Stef Vancampenhoudt - BMW 325i
Uiteraard gaat de aanwezigheid van de constructeurs gepaard met heel wat grote namen, die ongetwijfeld heel wat volk naar de Nürburging zullen lokken. Ondanks de sneeuw die de voorbije nacht viel wordt er voor morgen uitstekend weer voorspeld. Van Belgische zijde tekent bij de teams WRT present, met een wagen voor Stuart Leonard en Edward Sandström. Laurens Vanthoor zal daarentegen in actie komen op een Audi R8 LMS uit de stal van Phoenix Racing. Voorts verschijnen er nog acht landgenoten aan de start, waaronder Stef Vancampenhoudt, die dit seizoen met een BMW M235i Racing Cup de algemene titel achterna gaat. Nico Verdonck kom voor Prosport-Performance aan de start in de nieuwe Cayman GT4 Trophy, waar er voor de eerste wedstrijd 11 wagens deelnemen.

--- DEELNEMERSLIJST VLN 1 (PDF) ---

Foto's: VLNDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op vrijdag 1 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting VLN race 1.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons