van der Horst

VLN 1: Pole en winst voor Laurens Vanthoor en Manthey Racing

Start VLN1
Start VLN1
De Manthey Racing Porsche 911 GT3 R #911 van Laurens Vanthoor, Earl Bamber en Kevin Estre heeft op overtuigende wijze de eerste VLN race van het seizoen 2018 gedomineerd. Nadat de mist de start van de kwalificaties met zo'n 30 minuten had vertraagd realiseerde de geel-groene ('grello') Porsche de pole met een rondje 8:03.070. Vervolgens zette het fabriekstrio ook de wedstrijd naar zijn hand, zonder al te veel tegenstand kwam de #911 met net iets meer dan 50 seconden voorsprong over de meet. De strijd voor de overige podiumplaatsen was dan weer fel bevochten.
Vanthoor - Estre - Bamber
Vanthoor - Estre - Bamber
De roze BWT Audi R8 LMS #24 van Markus Winkelhock en Nico Müller vatte de laatste van in totaal 28 ronden pas aan in vierde stelling, maar kon zich in de volgende 25 kilometer een weg banen langs de Falken Motorsports Porsche van Sven Müller en Klaus Bachler en de Land Audi van Christopher Mies en de broers van der Linde. Samen met de HTP Mercedes-AMG GT3 van Renger van der Zande, Dominik Baumann en Edoardo Mortara, die tijdens de aanvangsfase even het veld aanvoerde, finishte dit viertal binnen een zevental seconden. Dries Vanthoor werd samen met Robin Frijns zesde (+1min18s) in een WRT Audi, terwijl Frédéric Vervisch negende werd in een exemplaar van Phoenix.

--- RESULTATEN VLN 1 ---

Foto's: VLN/Brücke



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op zaterdag 24 maart 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting VLN race 1.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons