van der Horst

VLN10: Land Motorsport Audi wint seizoensafsluiter - RBM tweede

Land Motorsport - Audi R8 LMS
Land Motorsport - Audi R8 LMS
Christopher Mies en Connor De Phillippi hebben de laatste VLN-manche van het seizoen gewonnen. De kersverse ADAC GT Masters kampioenen kwalificeerden hun Land Motorsport Audi R8 LMS GT3 als vierde in de regen en legde de basis voor de overwinning door op het juiste moment naar slicks over te stappen. Het Duits-Amerikaanse duo haalde uiteindelijk met ruime marge (2min44sec) hun derde zege van het seizoen binnen. Racing Bart Mampaey werd bij haar GT3-debuut meteen knap tweede met Jörg Müller en BMW Motorsport Junior Nico Menzel, voor wie het nog maar zijn tweede GT3-wedstrijd was. Vanaf de pole streed Müller in de openingsfase voor de leiding, maar door te vroeg over te schakelen op droogweerbanden verloor men tijd op de Audi die men vervolgens niet meer kon goedmaken.
  • MF Racing
RBM - BMW M6 GT3
RBM - BMW M6 GT3
De Haribo Racing Mercedes-AMG GT3 van Uwe Alzen, Lance David Arnold en Renger van der Zander was lang tijd in strijd voor de overwinning, maar met nog een uur op de klok moest Alzen de wagen aan de kant zetten na een ongeval. Het podium werd vervolledigd door de Walkenhorst BMW M6 GT3 van Christian Krognes, Victor Bouveng en Jesse Krohn. De HTP Motorsport Mercedes van Maxi Buhk, Nico Bastian en Clemens Schmidt en (opmerkelijk) de Zakspeed Nissan GT-R Nismo GT3 van Sebastian Asch, Marc Gassner en Florian Strauß volmaakten de top vijf.

Phoenix Racing - Audi R8 LMS
Phoenix Racing - Audi R8 LMS
Maxime Soulet kende bij zijn GT3-debuut op de Nordschleife geen probleemloze wedstrijd en werd samen met zijn vaste teamgenoot Andy Soucek en Christer Jöns 98e op zeven ronden achterstand. De Phoenix Racing Audi van Nico Verdonck, Frank Stippler en Nicolaj Moller Madsen moest opgeven met technische problemen, terwijl de Farnbacher Lexus RC-F GT3 niet eens aan de start verscheen nadat de aandrijflijn het begaf in de kwalificaties.

Audi RS 3 LMS
Audi RS 3 LMS
De nieuwe Audi RS 3 LMS kende een probleemloze wedstrijd en scoorde een 1-2 in de TCR-klasse, wat overeenstemt met een 17e en 22e plaats algemeen. Alexander Mies en Michael Schrey werden na afloop gekroond tot de 'algemene' VLN-kampioenen van 2016. Het duo komt voor Bonk Motorsport uit in de sterk bezette BMW M235i Racing Cup, waarin men dit seizoen maar liefst acht keer wist te winnen.

--- UITSLAG VLN10 (PDF) ---

Foto's: VLN/BruckeSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op zaterdag 22 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting VLN race 10.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons