van der Horst

VLN10: RBM meteen op pole - Verdonck derde

Nico Menzel - Jörg Müller
Nico Menzel - Jörg Müller
Bij het eerste optreden met de BMW M6 GT3 heeft Racing Bart Mampaey meteen de pole veroverd voor de tiende en laatste VLN-manche van het seizoen. Jörg Müller en BMW Motorsport Junior Nico Menzel starten zo dadelijk als eerste nadat ze in natte en mistige omstandigheden een 9:23.533 op de tabellen wisten te zetten. Daarmee lieten ze de fabrieks Haribo Racing Mercedes-AMG GT3 van Uwe Alzen, Lance David Arnold en Renger van der Zander meer dan vier seconden achter zich. De Phoenix Racing Audi R8 LMS GT3 die Nico Verdonck dit weekend deelt met Frank Stippler en Nicolaj Møller Madsen legde in de moeilijke omstandigheden beslag op de derde chrono (+8.215s).
  • Heinz Performance
De ABT Bentley Continental GT3 van Maxime Soulet, Andy Soucek en Christer Jöns realiseerde een bescheiden elfde tijd. De Farnbacher Lexus RC F GT3 die de vorige wedstrijd nog wist te winnen moest vroegtijdig de strijd staken met een gebroken aandrijflijn.

--- UITSLAG KWALIFICATIES VLN10 ---

Foto: BMW MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op zaterdag 22 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting VLN race 10.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons