van der Horst

VLN2: Opnieuw winst voor Phoenix Audi Stippler/Fjordbach

Phoenix Racing - Audi R8 LMS
Phoenix Racing - Audi R8 LMS
Frank Stippler en Anders Fjordbach hebben ook de tweede VLN-manche van het seizoen op hun naam geschreven. Het Duits-Deense duo vertrok als tweede op de grid en het kwam al gauw tot een spannend duel met de van op pole gestarte Black Falcon Mercedes-AMG GT3 van het kwartet Schneider/Engel/Metzger/ Christodoulou. Bij de start opteerden de meeste teams voor regenbanden, maar een snel opdrogende baan zorgde ervoor dat de eerste pitstops al snel volgden.
  • G&A Motors Motorsport
De Phoenix Audi en Black Falcon Mercedes bleven heel de race in elkaars buurt en vochten enkele mooie duels uit. Uiteindelijk maakte de Audi een pitstop minder en kon Stippler in de slotfase nog wat extra voorsprong pakken toen het in de laatste ronde weer begon te regenen. Het verschil aan de meet bedroeg uiteindelijk net geen minuut.

Manthey Racing - Porsche 911 GT3 R
Manthey Racing - Porsche 911 GT3 R
Het podium werd vervolledigd door de Haribo Racing Team Mercedes-AMG GT3 van Alzen/Arnold/Götz/ Seyffarth (+1.29.157), en dat ondanks redelijk wat schade aan de achterzijde. Het eerste officiële optreden van Aston Martin Racing leverde meteen een vierde plaats op voor Darren Turner en Nicki Thiim, terwijl beide Manthey Racing fabrieks Porsches in formatie over de finish reden in vijfde en zesde stelling. BMW kon wederom geen goed resultaat scoren met de nieuwe M6 GT3, al was Maxime Martin dicht bij een podium finish toen technische problemen roet in het eten gooiden op 30 minuten van het einde. 

Stef Vancampenhoudt
Stef Vancampenhoudt
Beide WRT Audi werden niet geklasseerd. Stef Vancampenhoudt werd (solo) knap derde in de BMW M235i Racing Cup, terwijl Dries Vanthoor bij zijn Nordschleife debuut beslag kon leggen op de achtste plek in de BMW cup klasse. 

--- UITSLAG VLN 2 (PDF) ---

Foto's: VLNSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op zaterdag 30 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting VLN race 2.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons