van der Horst

VLN2: Manthey Porsche wint opnieuw na spannende driestrijd

Start VLN2
Start VLN2
De Manthey Racing Porsche #911 heeft haar tweede opeenvolgende VLN-zege beet. De 911 GT3 R van Fred Makowiecki en Richard Lietz moest bij het ingaan van de laatste ronde nog een ontketende Christopher Mies in de Land Motorsport Audi R8 LMS #28 voorlaten, maar de Duitser moest uiteindelijk nog gas lossen om brandstof te sparen. Opnieuw winst dus voor de geel-groene Porsche, die een kleine vijf seconden voorsprong had op de Haribo Racing Mercedes-AMG GT3 van Uwe Alzen, Maxi Götz en Lance David Arnold, waarmee het voornaamste duel voor de leiding werd uitgevochten.
  • De Swert Opticiens
Team WRT - Audi R8 LMS
Team WRT - Audi R8 LMS
Het podium werd vervolledigd door de WRT Audi #49 van Robin Frijns, Marcel Fässler en Nico Müller (+7.400s). Na een goede openingsstint van Nico Verdonck werd de ABT Bentley Continental GT3 #37 die de Brusselaar deelt met Christian Mamerow en Jordan Pepper, vierde, terwijl de Land Motorsport Audi van Mies en Connor De Phillippi ondanks het brandstof tekort nog vijfde werd. BMW kon nog net beslag leggen op een plek in de top tien, met de Schnitzer M6 GT3 van Antonio Felix Da Costa en Timo Scheider. De WRT Audi #50 van Frédéric Vervisch werd elfde.

--- UITSLAG VLN2 ---

Foto: VLN/Brucke



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op zaterdag 8 april 2017.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons