van der Horst

VLN7: Black Falcon stelt kwalificatierecord opnieuw scherper

Black Falcon - Mercedes-AMG GT3
Black Falcon - Mercedes-AMG GT3
Het begint stilaan een gewoonte te worden dit seizoen, het VLN-kwalificatierecord werd vanmorgen voor de derde keer op rij scherper gesteld... en hoe! In de kwalificatie voor de zevende manche van het seizoen, tevens het hoogtepunt met een wedstrijdduur van zes in plaats van vier uren, zette Manuel Metzger een 7:54.497 op de tabellen in de Bilstein Black Falcon Mercedes-AMG GT3 die hij deelt met Yelmer Buurman, Hubert Haupt en Gerwin. Daarmee was de Duitser maar liefst twee seconden sneller dan de vorige recordchrono op naam van Victor Bouveng in de Walkenhorst BMW M6 GT3.
Ook de wagens die zich als tweede en derde kwalificeerden doken onder het vorig record. De Haribo Mercedes-AMG GT3 van Jan Seyffarth, Uwe Alzen en Lance David Arnold kwam amper 0.041s te kort voor de pole, terwijl de Land Motorsport Audi R8 LMS GT3 van Christopher Mies en Conner De Phillippi al +1.755s moest toegeven met de derde chrono. De top vijf werd vervolmaakt door de tweede Black Falcon Mercedes en het exemplaar ingezet door HTP Motorsport. Maar liefst zeven wagens doken onder de 8-minuten grens. Frikadelli Racing realiseerde de twaalfde tijd bij het debuut met de BMW M6 GT3, net achter het ROWE exemplaar.

--- UITSLAG KWALIFICATIES VLN7 (PDF) ---

Foto: Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op zaterdag 3 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting VLN race 7.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons