van der Horst

VLN7: Pilet en Bergmeister bezorgen Porsche eerste zege van het seizoen

Manthey Racing - Porsche 911 GT3 R
Manthey Racing - Porsche 911 GT3 R
Patrick Pilet en Jörg Bergmeister hebben Porsche de eerste zege van het seizoen bezorgd in de zevende VLN-manche van het seizoen, tevens het hoogtepunt met een wedstrijdduur van zes in plaats van de gebruikelijke vier uren. De knal gele Manthey Porsche 991 GT3 R die zich pas al achtste had gekwalificeerd was niet de snelste wagen van het veld, maar reed consistent naar de zege en zette daarbij een nieuw afstandsrecord van 43 ronden/1047km neer. De Land Motorsport Audi R8 LMS GT3 van Connor de Phillippi en Christopher Mies zat de Porsche op de hielen bij het ingaan van de laatste ronde, maar Mies moest de Audi enkele honderden meters van de meet parkeren op de Döttinger Höhe toen deze zonder brandstof viel.
Haribo Racing - Mercedes-AMG GT3
Haribo Racing - Mercedes-AMG GT3
De tweede plaats ging daardoor naar de winnaar van de vorige race, de Haribo Racing Mercedes-AMG GT3 van Lance-David Arnold, Uwe Alzen en Jan Seyffarth. De zwarte bolide verloor in het laatste uur tijd met een onverwachte pitstop door een lekke band, maar kon de Walkenhorst BMW M6 GT3 van Jörg Muller, Jesse Krohn, Felipe Laser en Victor Bouveng nog inhalen om zo tweede te worden (op 2min10sec) na de pech bij Land Motorsport.

Frikadelli Racing - BMW M6 GT3
Frikadelli Racing - BMW M6 GT3
De top vijf werd vervolledigd door de Phoenix Racing Audi R8 LMS GT3 van Frank Stippler, Anders Fjordbach en Markus Winkelhock (winnaars van de eerste twee wedstrijden) en de ROWE Racing BMW M6 GT3 van Stef Dusseldorp, Philipp Eng en Lain Wright. De Bilstein Black Falcon Mercedes-AMG die vanmorgen nog het polerecord scherper stelde werd slechts zesde, voor Frikadelli Racing dat voor deze race de Porsche verruilde voor een BMW M6 GT3. 

PROsport Performance - Porsche Cayman
PROsport Performance - Porsche Cayman
Na zijn optreden in de Alzen Ford GT tijdens de vorige wedstrijd, won Nico Verdonck ditmaal de SP10 (GT4) klasse (34e algemeen) aan boord van de PROsport Performance Porsche Cayman die hij deelde met Jonas Carlsson, Nicolaj Moller Madsen en Jörg Viebahn. Stef Vancampenhoudt was voor deze race ingeschreven op twee wagens van FK Performance in de BMW M235i Racing Cup, met een exemplaar werd hij achtste in de hyper competitieve klasse, terwijl het andere exemplaar moest opgeven.

--- UITSLAG VLN7 (PDF) ---

Foto's: VLN/BrückeSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op zaterdag 3 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting VLN race 7.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons