van der Horst

VLN8: Haribo Mercedes wint na tijdstraf Manthey Porsche - Verdonck met nieuw ronderecord

Start VLN8
Start VLN8
De Haribo Racing Team Mercedes-AMG GT3 van Uwe Alzen en Lance David Arnold heeft de achtste VLN-wedstrijd van het seizoen gewonnen. De zwarte bolide was voor het grootste deel van de wedstrijd in duel met de Manthey Racing fabrieks Porsche 911 GT3 R van Kevin Estre en Earl Bamber. Na een spannende slotronde overschreed de Porsche net als in de vorige manche als eerste de meet, met onder de achtervleugel (+0.3s) de Haribo Mercedes. Achteraf kreeg het Manthey duo echter een tijdstraf van 35 seconden aangesmeerd voor inhalen onder geel, waardoor de Porsche uiteindelijk als tweede werd geklasseerd op... 34.7s. De Falken Motorsports Porsche van Peter Dumbreck en Martin Ragginger werd derde op ruim drie minuten achterstand.
H&R Alzen Motorsport - Ford GT
H&R Alzen Motorsport - Ford GT
Nadat de Noor Christian Krognes 's morgens in een van de Walkenhorst BMW M6 GT3's het kwalificatierecord had scherper gesteld met een 7:53.375, zorgde Nico Verdonck in de race opnieuw voor een record. Onze landgenoot die voor de tweede keer dit seizoen in actie kwam op de H&R Alzen Motorsport Ford GT (samen met Mike Stursberg) legde in het begin van de race op een zacht setje banden het 24 kilometer lange trace af in 7:58.558. Daarmee verbeterde Verdonck het vorige record op naam van Jens Klingmann - dat al dateert van 2014 - met bijna een halve seconde. Vervolgens moest de zwarte Ford GT echter opgeven met een motorprobleem.

--- UITSLAG VLN8 (PDF) ---

Foto's: VLN/Brucke

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op zaterdag 24 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting VLN race 8.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons