van der Horst

VLN9: Herboren Lexus RC-F GT3 scoort meteen eerste zege

Farnbacher Racing - Lexus RC-F GT3
Farnbacher Racing - Lexus RC-F GT3
Farnbacher Racing heeft met een nieuwe en sterk doorontwikkelde versie van de Lexus RC-F GT3 meteen de negende en voorlaatste VLN-manche van het seizoen gewonnen. Het was direct ook de eerste algemene overwinning van een Aziatische constructeur in het oer Duitse kampioenschap. De Japanse bolide was lange tijd gewoonweg niet competitief, maar na het nodige ontwikkelingswerk lijkt Lexus nu toch met een presentabel eindproduct naar voren te komen met het oog op 2017. De nieuwe versie van de RC-F nam afgelopen maand deel aan de jaarlijkse FIA Balance Of Performance test in het Franse Ladoux, maar beschikte nog niet over een finale GT3-homologatie. De wagen kwam daardoor nog steeds in de SPX-klasse (en niet SP9) uit.
Start VLN9
Start VLN9
In wisselende omstandigheden kwalificeerde de Lexus van de broers Dominik en Mario Farnbacher zich als negende, maar de wagen kwam in de wedstrijd al snel postvatten in de kopgroep, mede dankzij nieuw ontwikkelingsrubber van Yokohama. De grootste uitdager was de ROWE Racing BMW M6 GT3 van Alexander Sims en Stef Dusseldorp. De Britse winnaar van de 24 uren van Spa zette een sterke stint neer, maar uiteindelijk nam Stef Dusseldorp na een moeilijk seizoen in Blancpain GT graag genoegen met de tweede plaats. Toen het in de laatste minuten terug begon te regenen doken zowel de ROWE BMW als Land Motorsport Audi R8 LMS van kersvers ADAC GT Masters kampioenen Christopher Mies en Connor De Phillippi die uiteindelijk derde werd nog de pits in, terwijl de Lexus de race volmaakte met een stint van negen ronden.

Amper twee tienden scheidden de Phoenix Racing Audi R8 LMS van Frank Stippler en Anders Fjorbach - winnaars van de eerste twee races - en de Walkenhorst Motorsport BMW M6 GT3 van Christian Krognes, Jesse Krohn en Victor Bouveng op de plaatsen vier en vijf. De terugkeer Team Schnitzer leverde meteen de zesde plaats op voor de BMW M6 GT3 van Nico Menzel en Jens Klingmann, op twee seconden gevolgd door de Frikadeli Racing Team Porsche 911 GT3 R, waarmee Norbert Siedler eerder op de dag naar de pole reed. Het eerste optreden van Falken Motorsport met de BMW M6 GT3, met Alexandre Imperatori en Phillip Eng achter het stuur, resulteerde in de achtste plaats. Vermelden we tot slot nog dat Stef Vancampenhoudt derde werd in de BMW M235i Racing Cup (37e algemeen), waarin er vandaag 19 wagens aan de start stonden.

--- UITSLAG VLN 9 (PDF) ---

Foto's: VLN/BruckeSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op zaterdag 8 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting VLN race 9.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons