van der Horst

Vol huis in Rally van Wervik

Pieter Tsjoen - Ford Fiësta R5
Pieter Tsjoen - Ford Fiësta R5
Reeds vele jaren reeds geniet de Rally van Wervik de status van oefengalop voor de grote afspraak in Ieper. Wie nog wat wedstrijdritme wil opdoen of nog een en ander moet uitproberen aan de wagen, trekt naar Wervik voor de laatste generale repetitie op het thuisfront. En even traditioneel kan Wervik steeds uitpakken met een knap en groot deelnemersveld.
Hermen Kobus - Skoda Fabia R5
Hermen Kobus - Skoda Fabia R5
Maar liefst 156 deelnemers kleuren de inschrijvingslijst en noodgedwongen moest inrichter Scuderia Vervica dan ook voortijdig afsluiten. De kanshebbers voor de winst zullen we moeten gaan zoeken bij de zeven ingeschreven R5 wagens die ritme komen opdoen voor de ERC manche in Ieper. Een opvallende inschrijving kwam er in ieder geval van Pieter Tsjoen die zijn nieuwe M-Sport Ford Fiesta R5 komt inrijden. Verdere Ieper-gangers zijn ook Davy Vanneste (Fiesta R5), Melissa Debackere (Skoda Fabia R5), de Nederlander Hermen Kobus (Skoda Fabia R5), Fredericq Delplace (DS3 R5) en Jourdan Serderidis (DS3 R5). Zij worden aangevuld met de Fiesta R5 van de Brit John Indri (Fiesta R5) en de GT3 Porsches van Tim Van Parijs en Jochen Claerhout. Ook bij de Historics lopen de toppers zich voor de voeten.

Dirk Van Rompuy - Jens Van Overschelde - Opel Ascona VR Racing
Dirk Van Rompuy - Jens Van Overschelde - Opel Ascona VR Racing
Het parcours werd onder handen genomen. Wervik werd compleet hertekend, maar blijft een rondrit, deze keer in een originele achtvorm! In het centrum van Wervik wordt de service opgedeeld in 4 zones, zijnde het Stadshuis, de Steenakker, het Station en de Emiel Hellyncklaan, die het verlengde is van de Stationsstraat.

In een overvol en hoogstaand deelnemersveld zal het lastig worden voor de reguliere VAS rijders om op te vallen, maar dat de Rally van Wervik afstevent op een topeditie lijkt nu al een feit. Als het weer nu nog meezit, wordt het een topdag. Zaterdag 11 juni gaat de eerste deelnemer om 8u29 van start op het podium in Wervik en omstreeks 19u kennen we de winnaar.

Foto's: Kenotek Ypres Rally Press - Sandro Delaere - Vincent WoutersDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in VAS Rally op woensdag 8 juni 2016.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons