van der Horst

Vol startveld voor Brits GT

British GT Championship 2020
British GT Championship 2020
Het British GT Championship kan dit jaar ook weer rekenen op een vol startveld. Alle 35 voorziene plaatsen voor seizoensdeelname werden ingevuld. Met 19 GT3’s tegenover 16 GT4’s neemt de topklasse opnieuw de overhand betreffende het aantal deelnemers, voor het eerst sinds 2014. Daarnaast worden er extra gastwagens toegelaten op circuits die de capaciteit hebben om meer bolides te ontvangen. Dat is ook het geval op het circuit van Spa-Francorchamps, dat opnieuw op de kalender staat in het weekend van 18 tot en met 19 juli.
  • Powercars
McLaren 720S GT3
McLaren 720S GT3
De strijd in de GT3-klasse belooft spannend te worden met vier Aston Martin’s (TF Sport en Beechdean AMR) die het opnemen tegen evenveel Lamborghini’s (Barwell Motorsport, WPI Motorsport en JMH Auto) en McLaren’s (2 Seas Motorsport, Balfe Motorsport en Optimum Motorsport). Mercedes (RAM Racing en Team ABBA Racing) moet het voorlopig (er is nog één plaats niet ingevuld) met één wagen minder doen. Team Parker en JRM Racing brengen ieder een Bentley Continental GT3 aan de start, terwijl Porsche terugkeert naar het Brits GT kampioenschap met één 911 GT3 R ingezet door G-Cat Racing.

In de GT4 klasse domineert Mclaren wat het aantal wagens betreft met niet minder dan acht 570S. De Britse wagens nemen het op twee Aston Martin’s, twee BMW’s, twee Mustangs, een Audi R8 en ook de nieuwe Toyota Supra van Speedworks Motorsports.   

Foto's: British GT & McLaren Customer Racing
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in British GT Championship op woensdag 4 maart 2020.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons