van der Horst

Vol startveld voor de Blancpain GT Series

Vol startveld voor de Blancpain GT Series
Vol startveld voor de Blancpain GT Series
SRO heeft de lijsten van de vaste deelnemers aan de Blancpain GT Series bekend gemaakt en opnieuw kan men spreken van een groot succes. Met Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Ferrari, Honda, Lamborghini, Lexus, Mercedes-AMG en Porsche zijn er niet minder dan 10 merken vertegenwoordigd. Voor het seizoen van de GT Series Endurance Cup zijn er 49 wagens ingeschreven en voor de GT World Challenge Europe, voorheen de Sprint Cup, zijn er dat 24 verdeeld over zes merken.
Team WRT - Audi R8 LMS
Team WRT - Audi R8 LMS
Audi wordt vertegenwoordigd door Team WRT, Saintéloc Racing, Attempto Racing en Phoenix Racing. Team WRT doet het met drie wagens in de Endurance Cup en vier in de GT World Challenge Europe. Phoenix Racing, dat ook een Belgische piloot in de rangen telt, komt met twee wagens naar de Endurance Cup en één naar de Challenge Europe. Voorlopig is Boutsen Ginion Racing het enige team dat een BMW inzet, de Belgische M6 staat ingeschreven in de Am klasse van de Endurance Cup.

Mercedes komt sterk voor de dag met wagens ingezet door AKKA ASP en Black Falcon in beide series. In de Endurance Cup krijgen ze nog versterking van Strakka Racing. Porsche komt aan de start met vier nieuwe 911 GT3 R in de Endurance Cup, twee voor Rowe Racing en een exemplaar voor zowel Dinamic Motorsport als GPX Racing.

R-Motorsport - Aston Martin Vantage GT3
R-Motorsport - Aston Martin Vantage GT3
Bentley zien we terug in beide series met twee door M-Sport gerunde Continental GT3 in de Endurance Cup en een exemplaar in de World Challenge Europe onder de vlag van Team Parker Racing. Aston Martin komt met de nieuwe Vantage GT3 en rekent op R-Motorsport, Oman Racing en TF Sport om zijn kleuren te verdedigen in de Endurance Cup. Voorlopig is er wel geen spoor te bekennen van de derde Britse constructeur McLaren dat nochtans de nieuwe 720S GT3 voorhanden heeft.

FFF Racing - Lamborghini Huracan GT3 Evo
FFF Racing - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Niet minder dan 12 Lamborghini Huracan prijken er op de inschrijvingslijst van de Endurance Cup verdeeld over de teams Grasser Racing, FFF Racing, Barwell Motorsport, Ombra Racing en Daiko Lazarus Racing. FFF Racing, met drie wagens en Grasser Racing met één exemplaar komen ook uit in de GT World Challenge Europe. Met drie wagens in de Endurance Cup is Rinaldi Racing de sterkste vertegenwoordiger van Ferrari. Spirit of Race, HB Racing, SMP Racing en Tempesta Racing houden het bij een enkel exemplaar van de 488 GT3. Rinaldi Racing, HB Racing en Spirit of Race, met Louis Machiels als een van de rijders, zetten allen een wagen in in de World Challenge Europe.

Jenson Team Rocket RJN - Honda NSX GT3
Jenson Team Rocket RJN - Honda NSX GT3
De Japanse merken zijn niet bijster goed vertegenwoordigd dit jaar, zo zien we slechts één Honda NSX (Jenson Team Rocket RJN) en één Lexus RC F GT3 (Tech 1 Racing – Am Cup) in de Endurance Cup en geen enkele Japanse wagen waagt zich aan de GT World Challenge Europe.

Foto's: Blancpain GT Series
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Series op woensdag 13 maart 2019.
  • Curbstone

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons