van der Horst

Vol startveld voor Formula Renault Eurocup

Formule Renault 2.0 Eurocup
Formule Renault 2.0 Eurocup
Volgend weekend gaat ook de Formula Renault Eurocup van start, op het Circuit van Paul Ricard wordt dan de eerste van tien manches verreden. Ook dit jaar kan de Formula Renault Eurocup rekenen op een volle startgrid. Zevenentwintig rijders waaronder 13 rookies schreven zich immers in voor de editie 2018. Onder hen een Belg, Max Defourny, die na twee jaar voor ART GP, zijn derde jaar in de Eurocup aanvat bij het Nederlandse MP Motorsport.
Yifei Ye - Josef Kaufmann Racing
Yifei Ye - Josef Kaufmann Racing
Robin Frijns, Stoffel Vandoorne, Pierre Gasly, Nyck de Vries, Lando Norris en Sacha Fenestraz, dat zijn de namen van de rijders die de voorgaande jaren de titel behaalden. Wie volgt hen op? Favoriet voor de titel is, nadat hij de voorseizoenstesten domineerde, de Chinees Yifei Ye, hij krijgt bij Josef Kaufmann Racing als teamgenoten Richard Verschoor en Clément Novalak. Het gerenommeerde R-ace GP rekent dit jaar op Max Fewtrell, Victor Martins, Charles Milesi en Logan Sargeant en heeft met Fewtrell zeker een kandidaat voor de zege in huis.

Max Defourny - MP Motorsport
Max Defourny - MP Motorsport
Het andere Franse team, Tech 1, haalde Neil Verhagen, Alexander Smolyar, Thomas Neubauer en Frank Bird binnen. Bij MP Motorsport vinden we naast Defourny ook Alex Peroni en Christian Lundgaard terug. Arden Motorsport tekent present met Alexander Vartanyan, Oscar Piastri en Sami Taoufik. Fortec Motorsport is het tweede Engelse team, zij doen het met Raúl Guzmán, Vladimir Tziotzis en Arthur Rougier. Verder hebben we nog AVF (Eliseo Martinez, Christian Muñoz, Axel Matus en Xavier Lloveras) en JD Motorsport (Thomas Maxwell, Najiy Razak en Lorenzo Colombo).

De Formule Renault Eurocup doet ook het Circuit van Francorchamps aan eind juli in het voorprogramma van de 24 Hours of Spa.

Foto's: Hans Van Onsem, MP Motorsport & Formule Renault Eurocup



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op woensdag 11 april 2018.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons