van der Horst

Vol startveld voor openingsmanche van de NASCAR Whelen Euro Series

Start American Festival Nascar Finals Elite 2
Start American Festival Nascar Finals Elite 2
Op 13 en 14 april gaat het NASCAR Whelen Euro Series seizoen van start op het Spaanse circuit Ricardo Tormo te Valencia. Het deelnemersveld voor deze openingsmanche oogt indrukwekkend, niet minder dan 33 wagens verdeeld over 19 teams komen er aan de start, wat nogmaals de groeiende populariteit van het kampioenschap bewijst. Van Belgische zijde komen PK Carsport, BRAXX Racing en Motorsport 98 aan de start.
Normaal wordt het aantal deelnemers per race beperkt tot 30, maar voor sommige langere circuits geldt een uitzondering zo ook voor het circuit Ricardo Tormo te Valencia. Gelukkig maar want niet minder dan 33 wagens prijken op de inschrijvingslijst van de openingsmanche.  

PK Carsport - Camaro NASCAR
PK Carsport - Camaro NASCAR
Uitkijken is het natuurlijk naar de Belgische teams, PK Carsport en Braxx Racing schreven ierder twee wagens in terwijl Motorsport 98 het met een bolide doet. Racers Motorsports en Alex Caffi Motorsport spannen de kroon met voor beide teams drie wagens. RDV Competition, CAAL Racing, Hendriks Motorsport, Mishumotors, Dexwet DF1 Racing, Memphis Racing en Racing Total brengen allen twee wagens aan de start net als nieuwkomer Racing Engineering.

Braxx Racing - Mustang NASCAR Euroseries
Braxx Racing - Mustang NASCAR Euroseries
Naast Motorsport 98 zijn er nog enkele teams die het houden op een wagen als daar zijn Go Fas Racing, Solaris Motorsport, The Club Motorsport, 42 Racing – Nocentini, Team Bleekemolen en Speedhouse 64. Het NASCAR Whelen Euro Series seizoen telt dit jaar zeven manches en de finale gaat opnieuw door op Circuit Zolder begin oktober.

Foto's: Marnik Mouchaers & Ronald Janssens
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zondag 24 maart 2019.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons