van der Horst

Volgende weekend veelbelovende derde editie van InterClassics Brussels

2016 Interclassics Brussel
2016 Interclassics Brussel
Op 17, 18 en 19 november vindt in de Expo hallen op de Heizel de derde editie van InterClassics Brussels plaats. Op drie jaar tijd is deze beurs voor oldtimers en klassieke wagens uitgegroeid tot de grootste beurs voor classic cars in België. Niet minder dan vier paleizen worden gevuld met de mooiste bolides alsook standjes met alle attributen die verband houden met wagens. Verleden jaar vonden niet minder dan 21008 mensen hun weg naar InterClassics Brussels, een aantal dat dit jaar bijna zeker zal overschreden worden.
Interclassics Brussel: Legends of Spa-Francorchamps
Interclassics Brussel: Legends of Spa-Francorchamps
Na "Bugatti" in 2015 was het hoofdthema bij vorige editie “Legends of Spa-Francorchamps”. Op een speciaal ingerichte stand stonden verschillende racewagens die mee de geschiedenis van het Ardeense circuit gemaakt hebben. Voor dit jaar werd er gekozen voor de “The Big Five, Presenting The European National Motor Museums” als hoofdthema. De vijf meest prestigieuze automusea van Europa zijnde Autoworld Museum Brussels, het Louwman Museum Den Haag, the National Motor Museum Beaulieu, la Cité de l’Automobile/Schlumpf Collection Mulhouse en het Museo dell’Automobile in Turijn, stellen elk drie van hun topstukken voor. Ieder museum mag drie wagens ten toon stellen, één vooroorlogse classic car afkomstig uit het desbetreffende land, één auto typerend voor het museum en één raceauto. Zo kunnen de bezoekers ondermeer volgende prachtstukken bewonderen, een Bentley 4½ Litre Supercharged 1930, een Talbot Lago (T150 SS 'Teardrop' coupe Figoni & Falaschi) 1937, een Bugatti, type 46, coach 1933, een Cisitalia 202 SMM Spider Nuvolari 1947 en een Minerva OO Vanden Plas, 1921.

Naast het hoofdthema is er ook aandacht voor Cycle Cars & Grand Sport mini wagens. De expo is open op 17, 18 en 19 november van 10u tot 20u vrijdag en tot 18u in het weekend. Kaarten kosten in voorverkoop 12,50 Euro en 15 Euro aan de kassa. Kinderen onder de 12 jaar komen er gratis in.

Foto's: Niels Vaeck & InterClassics Brussel
 




 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Varia op donderdag 9 november 2017.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons