van der Horst

Volkswagen blaast VW Buggy nieuw leven in

Volkswagen E-Buggy concept
Volkswagen E-Buggy concept
De VW Buggy's uit het begin van de tweede helft van de vorige eeuw hebben ondertussen een iconisch status verworven. Volkswagen wil dit succes uit de jaren '60 en '70 doen herleven en dus komt het merk uit Wolfsburg op het autosalon van Genève met een nieuwe incarnatie van de geliefde strandbuggy. De modelstudie die E-Buggy werd gedoopt is, vanzelfsprekend, volledig elektrisch en dus in lijn met de nieuwe strategie van de Duitse producent.
  • LTF
Volkswagen Buggy
Volkswagen Buggy
"De conceptuele aanzet voor de volledig elektrische buggy ligt bij de historische voorgangers uit Californië. In hun tijd kozen zij het Kever-onderstel als basis, vandaag stelt het MEB (VW's modulaire platform voor elektrisch aangedreven voertuigen) zich al even flexibel op", aldus VW.

Meyers-Manx Buggy
Meyers-Manx Buggy
De geschiedenis van "plezierauto’s" met Volkswagen-techniek is lang: van de Kever Cabriolet over unieke en speciale koetswerkvarianten gemaakt door specialisten als Hebmüller of Rometsch tot volledig opengewerkte uitvoeringen zoals de Meyers-Manx Buggy. Decennialang zijn er creatieve en ten dele exclusieve modellen op basis van de Kever vervaardigd. Wereldwijd zijn er tot in de jaren 80 ongeveer 250.000 individuele modellen gebouwd in beperkte reeksen of als unieke exemplaren. Op dit ogenblik loopt er in Autoworld in Brussel tevens een tentoonstelling over 50 jaar VW Buggy, meer informatie daaromtrent kan u hier terugvinden.

Foto's: Volkswagen



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Autosalon op zondag 24 februari 2019.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons