van der Horst

Volkswagen gaat Polo R5 ontwikkelen

Vincent Verschueren - VW Polo S2000
Vincent Verschueren - VW Polo S2000
In de marge van het vertrek van Volkswagen uit het WRC-rallyprogramma was er ook nog goed nieuws, want Volkswagen Motorsport gaat vanaf 2017 beginnen met de ontwikkeling van een Volkswagen Polo R5. De wagen zal gecommercialiseerd worden vanaf 2018.
Nieuwe technologieën en klantgerichtheid. Daar wil Volkswagen zich de komende jaren op focussen en dat gaat zich in de rallysport uiten in een gloednieuwe Volkswagen Polo R5. "Het merk wil gaan onderzoeken hoe ze deze activeiten kan uitbreiden", klinkt het. "Meer zelfs, in 2017 zal Volkswagen beginnen met het ontwikkelen van een nieuwe rallywagen in de R5-categorie op basis van de nieuwe Polo. Volkswagen zal deze wagen te koop aanbieden aan klanten vanaf 2018."

Dat is goed nieuws voor de 200 werknemers bij Volkswagen Motorsport. "We gaan ons breder en attractiever in de markt zetten", aldus de Belg Sven Smeets, die de leiding bij Volkswagen Motorsport recent overnam van Jost Capito, die nu de aangewezen man lijkt om het project in goede banen te leiden.

Kort vóór het WRC-programma had Volkswagen al een rallywagen die gecommercialiseerd werd, namelijk de Polo s2000, één van de eerste rallywagens die gebouwd werd in de s2000-configuratie. De s2000-wagens waren de voorlopers van de R5-wagens.

foto: BRC



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op woensdag 2 november 2016.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons