van der Horst

Volkswagen I.D. R Pikes Peak mikt op elektrische record op Goodwood

Volkswagen I.D. R Pikes Peak
Volkswagen I.D. R Pikes Peak
Enkele weken na het verbreken van alle records op de roemruchte Pikes Peak International Hill Climb heeft het team van Volkswagen Motorsport zijn zinnen gezet op een nieuw record. Komend weekend gaat de volledig elektrisch aangedreven I.D. R Pikes Peak een poging wagen om het elektrorecord op de Goodwood-heuvelklim op zijn naam te zetten. Dit alles in het kader van de 25ste aflevering van het fameuze Goodwood Festival of Speed.
  • Prospeed Competition
Volkswagen I.D. R Pikes Peak
Volkswagen I.D. R Pikes Peak
Op 24 juni van dit jaar schreef de indrukwekkende VW I.D. R Pikes Peak geschiedenis door met een tijd van 7:57,148 minuten niet alleen het elektrische record te verpulveren, maar ook de allersnelste tijd ooit gereden op de Pikes Peak, te klokken. Volkswagen Motorsport, met Sven Smeets aan het roer, aast nu op het verbreken van het elektrische record op de piste van Goodwood. Het huidige elektrorecord werd in 2013 in de boeken geschreven door de Brit Jonny Cocker met een Lola-Drayson B12 69EV, met een tijd van 47,34 seconden. Nick Heidfeld was in 1999 de allersnelste tot nu toe op het 1,86 lange heuvelparcours, door met een Mclaren Mercedes MP41/13 Formule 1-bolide een tijd van 41,60 seconden op de stopwatch te zetten. Evenals bij de Pikes Peak-klimkoers zal Romain Dumas weer de piloot van dienst zijn in de elektrische sportscar van Volkswagen.

VW Twin-Golf Pikes Peak
VW Twin-Golf Pikes Peak
Naast de 500kW/680pk krachtige I.D. R Pikes Peak zal ook de Twin-Golf Pikes Peak uit 1987 zijn opwachting maken op het Goodwood Festival of Speed, waar ruim 200.000 bezoekers worden verwacht. De Twin-Golf Pikes Peak, die door twee brandstofmotoren die gezamenlijk 625 pk leveren wordt aangedreven, zal worden bestuurd door Hans-Joachim Stuck en Jochi Kleint. Overigens was het nog een behoorlijke logistieke operatie om de I.D. R Pikes Peak op tijd vanuit de Verenigde Staten naar Europa te vervoeren. De EV is een aantal dagen geleden met het vliegtuig aangekomen in Hannover om van daaruit direct naar het Verenigd Koninkrijk te worden verscheept om zijn opwachting te kunnen maken op het terrein van Goodwood House.

Foto's: VW Media



Dit artikel werd gepubliceerd door Michel Helders in Varia op vrijdag 13 juli 2018.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons