van der Horst

Volkswagen presenteert indrukwekkende I.D R Pikes Peak

VW I.D. R Pikes Peak
VW I.D. R Pikes Peak
Halverwege de maand maart gunde Volkswagen ons een glimp van de volledig elektrische I.D. R Pikes Peak racebolide, die op 24 juni het elektrische record op de beroemde Pikes Peak heuvelklim scherper moet gaan stellen. Afgelopen zondag kreeg het prestigieuze project van het Duitse concern een gezicht tijdens de presentatie van de I.D. R Pikes Peak in het Franse Alès. De eerste EV van Volkswagen moet ons verlekkerd maken voor de lancering van de elektrische I.D. Family modellenreeks.

VW I.D. R Pikes Peak
VW I.D. R Pikes Peak
Het elektrische record staat nu op 8:57:118 en is in 2016 neergezet door Rhys Millen uit Nieuw-Zeeland met de e0PP100. De constructeur uit Wolfsburg is er op gebrand om het bestaande record te verpulveren en hiermee te tonen waartoe een EV van de Duitse fabrikant in staat is. De Volkswagen I.D. R Pikes Peak beschikt over 2 elektrische motoren die de wagen voorzien van 500 kW(680 pk). De elektrische sportscar weegt slechts 1.100 kilogram en sprint in 2.25 seconden van 0 naar 100 km/h. Volgens Volkswagen accelereert de I.D. R Pikes Peak hiermee sneller dan een Formule 1-bolide. Ook genereert de wagen 20 procent van zijn benodigde energie door gebruik te maken van herwonnen remenergie.

Cockpit VW I.D. R Pikes Peak
Cockpit VW I.D. R Pikes Peak
Drievoudig Pikes Peak-winnaar Romain Dumas neemt op 24 juni in het Amerikaanse Colorado Springs plaats achter het stuur van de VW I.D R Pikes Peak racewagen. Na afloop van de presentatie onderwierp de Fransman de elektrische racebolide al aan zijn eerste testkilometers op het circuit van Alès, en hij was zeer onder de indruk van de Volkswagen I.D. R Pikes Peak. De Pikes Peak International Hill Climb wordt sinds 1916 verreden. De legendarische heuvelklim start op 2.862 meter boven zeeniveau, is 19,99 kilometer lang, heeft 156 bochten en de finish ligt op 4.302 meter hoogte. Rallykampioen Sébastien Loeb heeft de allersnelste tijd ooit op de Pikes Peak gereden, namelijk 8:13:878.

Foto's: VW Motorsport




Dit artikel werd gepubliceerd door Michel Helders in Circuit Internationaal op dinsdag 24 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Pikes Peak Hill Climb.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons