van der Horst

Volkswagen toont elektrische racewagen I.D. R Pikes Peak

VW I.D. R Pikes Peak
VW I.D. R Pikes Peak
Volkswagen toonde afgelopen maandag wat beelden van de I.D. R Pikes Peak racebolide, die de eerste rijdende EV moet worden uit de I.D. modellenreeks. Het Duitse concern is van plan om met dit elektrische racemonster het vorige elektrische record op de beroemde Pikes Peak heuvelklim, dat staat op 8 minuten en 57 seconden, uit de boeken te rijden. De I.D. R zal op 24 juni bestuurd worden door meervoudig Pikes Peak-winnaar Romain Dumas

VW I.D. R Pikes Peak
VW I.D. R Pikes Peak
Rhys Millen uit Nieuw-Zeeland reed vorig jaar in een elektrische e0 PP100 de 19,99 kilometer in een recordtijd naar boven, in precies 8:57:118. Het doel van Romain Dumas is om met de Volkswagen I.D. R Pikes Peak nog sneller de 4301 meter hoge berg in het Amerikaanse Colorado te beklimmen. De laatste keer dat de Duitse autofabrikant deelnam aan de Pikes Peak International Hill Climb was in 1987, toen met een 652 pk krachtige VW Golf, die op een haar na de overwinning miste. “Het wordt tijd dat we dat recht zetten”, aldus Hasseltenaar Sven Smeets, directeur van Volkswagen Motorsport. “De I.D. R Pikes Peak vertegenwoordigt een extreem mooie uitdaging om te laten zien wat er in de autosport mogelijk is met een elektrisch voertuig. Het team is om Romain heen gebouwd en hij is enorm gemotiveerd om een nieuw record voor elektrische wagens neer te zetten”.

Specificaties van de Pikes Peak-racewagen heeft Volkswagen nog niet bekend gemaakt. De I.D. R plaveit voor Volkswagen de weg naar hun elektromobiliteitsplan. De catalogus van de constructeur uit Wolfsburg moet tegen 2025 bestaan uit meer dan twintig volledig elektrische modellen. De productie van het eerste model uit de I.D.-familie start volgens de Duitsers gepland voor eind 2019.

Foto's: VW Media




Dit artikel werd gepubliceerd door Michel Helders in Circuit Internationaal op dinsdag 20 maart 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Pikes Peak Hill Climb.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons