van der Horst

Volle grid van 36 wagens voor British GT

Start 2022 British GT Brands Hatch
Start 2022 British GT Brands Hatch
Tijdens de mediadag van het British GT-kampioenschap werd de uiteindelijke deelnemerslijst voor het komende seizoen voorgesteld. Daar kon het Brits kampioenschap bekendmaken dat het een volledige startgrid zal krijgen dit jaar. Met maar liefst 36 wagens, gelijkmatig verdeeld over de GT3- en GT4-klassen, gaat de door SRO gerunde serie een goed jaar tegemoet en dat met ook een aantal topnamen aan de start.
  • St. Paul
Ram Racing - Mercedes-AMG GT3
Ram Racing - Mercedes-AMG GT3
Net als vorig jaar behoudt men het concept van een professionele piloot gekoppeld aan een amateurpiloot. Een concept dat werkt, zo blijkt, gezien er achttien GT3's zullen starten in Oulton Park. Daarbij zitten er ook maar liefst tien van de laatste 30 British GT kampioenen bij , maar ook acht fabriekspiloten. Zo starten Jules Gounon en Raffaele Marciello voor Mercedes, maar ook onder meer  Aston Martin piloten Jonny Adam en Ross Gunn - pittig detail: Adam komt niet uit in een Aston Martin, maar in een Mercedes. Zo'n groot GT3-veld belooft vonken al zal Ian Loggie er op gebrand zijn om zijn titel te verdedigen.

Bij de GT4's zijn er evenveel wagens als bij grote broer GT3. Hier noteren we ook het debuut van de McLaren Artura en de nieuwe BMW M4 GT4. Als je alles tezamen telt, zullen er dus maar liefst negen merken aan de start verschijnen. Helaas zal de serie dit jaar niet te bewonderen zijn in Spa-Francorchamps. Het kampioenschap opteerde immers voor een trip naar Portimão, maar voor het overige staan de bekende Britse circuits als Donington, Silverstone, Brands Hatch en Snetterton nog steeds op de kalender.

Foto's: British GT - Thomas SmetsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in British GT Championship op woensdag 15 maart 2023.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons