van der Horst

Volle grid verwacht voor 24u Spa – TV-deal met Eurosport

SRO stel BES 2013 voor
SRO stel BES 2013 voor
Ter gelegenheid van de eerste manche van de Blancpain Endurance Series te Monza sprak Stéphane Ratel, organisator en hoofd van de gelijknamige organisatie SRO, de aanwezige pers toe met betrekking tot zijn grote succesverhaal. “Het leek moeilijk om beter te doen dan in 2012, wat reeds een zeer succesvol seizoen was, maar hier in Monza hebben we de verwachtingen weer eens overtroffen”, stak de excentrieke Fransman van wal. Met 60 wagens aan de start en een grote diversiteit aan merken en nationaliteiten mag Ratel dan ook trots zijn, toch verwacht hij voor de rest van het seizoen nog meer hoogtepunten te bereiken. Voor ons Belgen zijn natuurlijk alle ogen gericht op de 24 uren van Francorchamps, het kroonjuweel van het kampioenschap. De Fransman wond er dan ook geen doekjes om dat een vol huis van 75 wagens tot de mogelijkheden behoort.
“Voor Spa verwachten we een zeer grote grid die uitsluitend bestaat uit GT3-wagens,” ging de baas van SRO verder. “Het is belangrijk om met enkele grote namen te kunnen uitpakken. Niet is bevestigd, maar we hopen alvast dat Moto GP-ster Valentino Rossi er zal zijn en samen met Sébastien Loeb zou dat alvast een mooie affiche moeten geven. Daarnaast focussen we ons dit seizoen ook op de Duitse markt, waar we met de 1000km (nvdr. maximum 6u) ook een groot evenement op poten willen zetten.”

Een andere aangename verrassing die Stépahane Ratel en Blancpain Vice-President Alain Delamuraz in petto hadden, was een TV-deal met Eurosport. “We verschoten een beetje dat men (bij Eurosport nvdr.) geïnteresseerd was,” aldus Delamuraz. De pan-Europese televisiezender zal een 52 minuten durende samenvatting van elke wedstrijd uitzenden de dinsdag na het evenement in maar liefst 59 landen en dat in 20 verschillende talen. Naast de verschillende nationale uitzendingen, is ook dit weer een belangrijke stap om het succes van het kampioenschap te consolideren en verder uit te bouwen naar de toekomst toe.

Foto: Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op zaterdag 13 april 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons