van der Horst

Volle startgrid voor British GT

Start Silverstone 500
Start Silverstone 500
Met 36 vaste deelnemers voor het ganse seizoen is het British GT kampioenschap voor dit jaar volzet. Meer wagens laat de organisatie niet toe om de pitlane van bepaalde circuits niet te overladen. Enkel op de omlopen van Spa-Francorchamps en Silverstone worden extra gastwagens toegelaten. Onder de 36 ingeschrevenen telt men 13 GT3-bolides en 23 GT4.
Start race 2 Spa
Start race 2 Spa
Niet minder dan zes constructeurs zijn vertegenwoordigd in de GT3-klasse: Aston Martin, Bentley, Lamborghini, McLaren, Mercedes en Nissan. Met vijf eenheden is Aston Martin het best vertegenwoordigde merk. Lamborghini telt drie wagens, Bentley twee en McLaren, Mercedes en Nissan ieder één. Met Maxime Martin hebben we ook een Belg onder de rijders, hij rijdt in een Aston Martin van Jetstream Motorsport.

De GT4-klasse telt niet minder dan acht constructeurs, naast vaste waarden Aston Martin, Ginetta, McLaren, Nissan en Toyota zien we voor de eerste maal BMW, Jaguar en Mercedes aantreden als vaste deelnemer in het Brits kampioenschap. Nog schreven zoveel deelnemers zich in voor de GT4-klasse. Net als de vorige jaren doe het Brits GT-kampioenschap  dit jaar de omloop van Spa-Francorchamps aan, nu eind juli in het kader van de SRO Speedweek.

Foto's: British GT & Ronald JanssensSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in British GT Championship op zaterdag 10 maart 2018.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons