van der Horst

Volop spektakel in races Supercar Challenge tijdens Superstars @ Zolder

Superstars @ Zolder: Supercar Challenge en GT Sprint
De Supercar Challenge powered by Dunlop was dit weekend te gast op Circuit Zolder. Daar kwamen alle divisies van de klasse in actie tijdens het geslaagde Superstars @ Zolder evenement, met naast de Supercar Challenge ook de Superstars International Series, de Formido Swift Cup en het Burando Production Open.
Winst voor Grouwels en Zumbrink in GT-divisies

Team RaceArt - Corvette C5-R
Team RaceArt - Corvette C5-R
Roger Grouwels schreef zaterdag op spectaculaire wijze de zaterdagrace van de GT-divisies op zijn naam. Grouwels lag in de slotfase op de derde positie, maar profiteerde optimaal van een touché tussen Glynn Geddie en Henry Zumbrink en pakte hierdoor de eerste plaats. Glynn Geddie eindigde nog wel op de tweede plaats, maar voor Henry Zumbrink eindigde de race in de grindbak. Peter Hoevenaars eindigde uiteindelijk op positie drie. In de GT-divisie ging de overwinning naar Pierre Etienne Bordet en in de GTB-divisie ging de overwinning naar het duo Lemmens/Qvick in de KTM X-Bow.

Superstars @ Zolder: Supercar Challenge en GT Sprint
Henry Zumbrink pakte op zondag revanche voor zijn uitvalbeurt in de zaterdagrace. De Volvo-coureur reed op een nat circuit een sterke race en gaf de concurrentie het nakijken. Op de tweede plaats eindigden Bob Herber en Martin Lanting, voor Peter Hoevenaars. In de GT-divisie ging de overwinning verrassend naar Danny van Dongen in de Praga R1, terwijl in de GTB-divisie de overwinning ging naar Charlie Frijns en René Wijnen.

Overwinning voor duo Van Soelen/Bogaerts, revanche op zondag voor Luc de Cock

Superstars @ Zolder: Supercar Challenge en GT Sprint
Bij de zaterdagrace van de Sport-divisies ging de overwinning naar Pieter van Soelen en Koen Bogaerts. Het duo bleef in een spannende wedstrijd teamgenoten Bas Schouten en Joey van Spunteren nipt voor. Robin en Ferry Monster eindigden op de derde positie. In de Sport-divisie ging de overwinning naar Dennis de Borst en Pim van Riet, voor Eric van den Munckhof en Frank Bédorf.


Superstars @ Zolder: Beelden van Supercar Challenge races op zondag
Luc de Cock pakte na een uitvalbeurt op zaterdag in de race op zondag een klinkende overwinning. De Lotus-coureur vocht gevechten uit met onder andere Koen Bogaerts en Ruud Olij maar pakte uiteindelijk in de slotfase de eerste plaats. Tweede werd een sterk rijdende Ruud Olij, voor Bas Schouten en Joey van Splunteren. In de Sport-divisie ging de overwinning naar Aart Bosman, voor Michael Verhagen en het duo De Borst/Van Riet. Ook een sterk resultaat dus voor Bosman na zijn uitvalbeurt op zaterdag.

Henk Thuis tweemaal ‘mister superlights’

Superstars @ Zolder: Beelden van Supercar Challenge races op zondag
Bij de Superlights ging de overwinning in de zaterdagrace naar Henk Thuis. De bestuurder van de Radical SR8 had eigenlijk een makkelijke race, omdat de gebroeders De Val en Martin Short al vroeg in de race uitvielen. Bij de CN type sportscars Filip Declerq en bij de Radical SR3’s ging de overwinning naar Rob Kamphues. Berry van Elk was de snelste Praga-coureur.GH Motorsport - Radical SR3
GH Motorsport - Radical SR3
Henk Thuis won na een spannend gevecht met Martin Short ook de tweede race van de Superlights-divisie tijdens het Superstars @ Zolder evenement op Circuit Zolder. De Radical SR8-coureur had het de gehele race aan de stok met Martin Short, maar die schakelde zichzelf na een spin uit voor de overwinning. Bij de CN prototypes ging de overwinning naar de gebroeders De Val, bij de Praga’s naar Danny van Dongen en bij de Radical SR3’s naar Ko Koppejan.Superstars @ Zolder: Beelden van Supercar Challenge races op zondag
Het volgende evenement waar de Supercar Challenge powered by Dunlop in actie komt is tijdens de GAMMA Racing Day op TT-circuit Assen in het weekend van 4 augustus. Meer informatie over dit GRATIS evenement is te vinden op www.gammaracingday.nl.De volledige verslagen van de verreden races alsmede alle uitslagen zijn te vinden op onze website, www.supercarchallenge.nl

Foto's: Marnik Mouchaers & Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op zondag 23 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Superstars @ Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons