van der Horst

Volvo naar Shanghai met C30 voor STCC-kampioen Thed Björk

Volvo Polestar Racing C30
Volvo Polestar Racing C30
Volvo Polestar Racing komt begin november in Shanghai terug naar het WTCC voor een eenmalige deelname met de C30 in handen van Thed Björk. De Zweedse constructeur wil voeling houden met het toerwagenkampioenschap en tegelijkertijd ook Björk belonen voor het behalen van de STCC-titel. De 32-jarige Zweed uit Karlskoga is met twee STCC-titels één van de meest ervaren en succesrijke rijders in Zweden en verdiende zijn sporen o.m. in F3, F3000 en het DTM. Björk komt in China aan de start met de 'oude' C30 waarmee Robert Dahlgren in 2011 deelnam aan het WTCC.
"In 2012 ruilden we de C30 voor onze sportactiviteiten voor het S60-model dat evenwel niet erg geschikt was voor deelname aan het WTCC", aldus Alexander Murdzevski Schedvin, motorsportbaas bij Volvo Cars. "We zijn er evenwel nog steeds van overtuigd dat het WTCC de klasse is waar je het meeste waar voor je geld krijgt indien je met een model uit het C-segment wil racen. Niet het resultaat telt voor ons in Shanghai, wel willen we via deze deelname op de hoogte blijven van het reilen en zeilen binnen de serie".
 
Foto: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op vrijdag 27 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Shanghai.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons