van der Horst

Volvo uitsluitend elektrisch tegen 2030

XC40 Recharge Pure Electric P8
XC40 Recharge Pure Electric P8
Volvo Cars wil tegen 2030 enkel nog volledig elektrische auto's maken. Het Zweedse merk wil tegen die tijd ook alle auto's in zijn wereldwijde gamma met een verbrandingsmotor uitfaseren. Hier vallen ook de hybride-wagens onder.
De beweging van Volvo Cars naar volledige elektrificatie gaat samen met een grotere focus op online verkoop en een completer en meer open consumentenaanbod onder de naam Care by Volvo. Alle volledig elektrische modellen zijn alleen online beschikbaar.
 
De ambitie voor 2030 vertegenwoordigt een versnelling van de elektrificatiestrategie van Volvo Cars. Die wordt gedreven door de sterke vraag naar zijn elektrische wagens in de afgelopen jaren en de vaste overtuiging dat de markt voor auto's met verbrandingsmotor zal krimpen.

De transitie van het bedrijf naar een volledig elektrische autofabrikant maakt deel uit van diens klimaatplan. Dat plan houdt in dat de ecologische voetafdruk van elke wagen moet verkleinen door middel van concrete maatregelen. Die beslissing bouwt ook voort op de verwachting dat er snel meer, voor iedereen toegankelijke, oplaadinfrastructuur komt in alle landen. Daarnaast verwacht Volvo Cars ook dat de keuze voor volledig elektrische auto's door de consument dat proces zal versnellen.

Volvo Cars lanceerde vorig jaar zijn eerste volledig elektrische auto, de XC40 Recharge. Later vandaag zal het merk zijn tweede volledig elektrische auto, een nieuw model in de 40-serie, onthullen.
 
De komende jaren zal Volvo Cars nog verschillende elektrische modellen uitrollen, en er zullen er nog meer volgen. Al in 2025 streeft het Zweedse merk ernaar dat vijftig procent van zijn wereldwijde verkoop uit volledig elektrische auto's zal bestaan, de rest uit hybrides. Tegen 2030 moet elke auto die het verkoopt volledig elektrisch zijn.

Foto: Volvo Cars



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Automotive op dinsdag 2 maart 2021.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons