van der Horst

Voorbeschouwing Chevrolet op editie 2013

Chevrolet Silverado
Chevrolet Silverado
De Franse rallyrijder Eric Vigouroux gaat in een optimaal geprepareerde Chevrolet Silverado de uitdagingen aan van de 2013 editie van de Dakar Rally. De auto is de laatste vijf jaar uitgebreid doorontwikkeld en deze Chevrolet heeft zijn waarde in oktober vorig jaar bewezen toen Vigouroux en zijn EVR teamde Rally van Marokko wonnen. Seizoenen lang domineerde de Fransman met zijn Chevrolet de categorie van de tweewielaangedreven auto’s.
  • STX Motorhomes
“Wij zijn zonder twijfel één van de meest kansrijke outsiders die het opnemen tegen de grote fabrieksteams, en dat hebben we laten zien in de Rally van Marokko. Zelfs al is de competitie in de Dakar Rally extreem zwaar, we weten dat we op ieder moment voor een verrassing kunnen zorgen. Het belangrijkste is dat we mikken op een hoge klassering,” zegt Vigouroux.

De Chevrolet Silverado van EVR is uitgerust met een 7.0-liter V8 Corvette-motor die 300 pk levert bij 3.800 tpm en heeft een koppel van 600 Nm. De volledig nieuwe 2014 Chevrolet Silverado, die in Amerika op de markt is, werd eind vorig jaar uitgebracht.

De Dakar Rally wordt van 5 tot en met 20 januari in Zuid Amerika verreden.

Tekst & foto: Chevrolet press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Dakar Rally Raid op vrijdag 4 januari 2013.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons