van der Horst

Voorbeschouwing Davy Van Den Branden

Aanstaande zondag gaat op het Duivelsbergcircuit te Maasmechelen het rallycross seizoen van start. Het wordt een veelbelovend en uiterst boeiend seizoen met als apotheose de Wereldkampioenschap wedstrijd op het nieuwe circuit in het Belgische Mettet! Dit weekend begint het Belgisch kampioenschap dat bestaat uit 7 wedstrijden waarvan er 4 op het Duivelsbergcircuit te Maasmechelen en 3 buitenlandse wedstrijden die in Valkenswaard (NL), Buxtehude (D) en Lydden Hill (GB) verreden worden.
5-voudig Belgisch kampioen Davy Van Den Branden komt met ambitie aan de start met de vertrouwde Citroën DS 3 S1600 in de Super 1600 klasse!
 
Vorig seizoen werd, na een moeilijk jaar met enkele kinderziektes aan de splinternieuwe Citroën DS3 S1600, op een positieve noot afgesloten. De titel van vice-Belgisch kampioen werd behaald in het 1e seizoen met de DS3.

Deze winter werd de wagen grondig nagezien door het VDB-Motorsport team en voorzien van enkele updates aan zowel de motor, aandrijving als ophanging. Hiermee wilt Davy een hoofdrol gaan spelen in zowel het Belgisch als Nederlands kampioenschap Super 1600!

Dit programma wordt uitgebreid met enkele wedstrijden voor het nieuwe en veel belovende Wereldkampioenschap Rallycross. Deze wedstrijden wil het team gaan rijden voor supporters en sponsors omdat dit kampioenschap kan genieten van een grote persbelangstelling met als toprijders: Petter Solberg, Jacques Villeneuve, Ken Block enz…..

Voor dit mooie programma wil Davy en zijn team de huidige sponsors (New Caen Rallysport, Beta oils, Quality StockLots, Alremko Temse, Proflex, JPR indoorkarting, Gar-Car Vincke Belsele, Alcatel lucent, DPD) bedanken !!

De uitgebreide kalender vindt u terug op onze website www.vdb-motorsport.be.Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rallycross Nationaal op dinsdag 25 februari 2014.
  • Belgian Truck GP

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons