Voorbeschouwing ProSpeed Competition op het seizoen 2014

ProSpeed Competition start dit seizoen in het FIA World Endurance Championship, het WK Uithouding voor prototypes en GT-wagens. Het kampioenschap krijgt in deze editie 2014 een stevige boost met de terugkeer van Porsche Motorsport in LMP1, en meer dan ooit is het dé referentie voor uithoudingsraces. ProSpeed Competition vervoegt nu de sterkste teams ter wereld en het team zet daarvoor een Porsche 911 GT3 RSR in de categorie LMGTE Am in, de categorie ProAm voorbehouden aan GT-wagens. De Porsche #75 wordt toevertrouwd aan een Frans trio: de ervaren Emmanuel Collard, de man van het huis François Perrodo en de jonge belofte Matthieu Vaxivière (19). Ze zullen achtmaal samen racen, met start in Silverstone, vervolgens Spa-Francorchamps (3 mei)… en dan naar de VS, Japan, China, Bahrein en Brazilië. Dit ambitieuze sportieve programma houdt ook in dat ProSpeed Competition voor de vijfde maal deelneemt aan de 24 Uur van Le Mans (13-14 juni), de derde afspraak op de kalender. In 2011 kreeg ProSpeed Competition er de Prix Escra voor de beste technische crew.
François Perrodo (Rijder - Porsche 911 GT3 RSR #75 – LMGTE Am)
« 2014 zal mijn derde volledige seizoen in de autosport zijn, na een mooi seizoen in VdeV en een knap jaar ELMS. De beslissing om aan het WEC deel te nemen is niet gemakkelijk geweest, want het niveau is bijzonder hoog, de wedstrijden zijn verspreid over de wereld en alles is ook nieuw voor me. Ik ben me bewust van de opdracht die me te wachten staat. Het wordt een jaar om het kampioenschap te ontdekken, zowel voor mij, mijn teamgenoten en het team Prospeed Competition en ik heb het volste vertrouwen in het professionalisme van één ieder van ons. Ik kijk enorm naar de eerste race in Silverstone uit! We gaan een prachtig menselijk avontuur tegemoet. Iedereen bij Prospeed Competition is professioneel, sympathiek en gemotiveerd. Emmanuel Collard is dan weer een rijder met bijzonder veel ervaring, hij gaat aan zijn 20ste 24-uursrace deelnemen en Matthieu Vaxivière, een jong Frans talent ook actief in de eenzitters (Formula 3.5 Series) is heel vriendelijk, snel en ook een vriend. Ik denk dat als gentleman driver aan het WEC deelnemen een buitengewone kans is. »

Emmanuel Collard (Rijder - Porsche 911 GT3 RSR #75 – LMGTE Am)
« Deze deelname is een onderdeel van een weldoordacht programma, iets wat we al enkele seizoenen hebben voorbereid. Vorig jaar hebben we deelgenomen aan de 24 Uur van Le Mans en behaalden we een podium in de laatste race van het WEC 2013 in Bahrein. Het WK is uiteraard een referentiecompetitie. »

Rudi Penders (ProSpeed Competition Team Principal)
« Onze deelname aan het WEC is een nieuwe stap voor ProSpeed Competition. Volgend seizoen vieren we ons tienjarig bestaan. Luc Goris, technisch directeur, en ik hebben continuïteit altijd als een belangrijk element van onze professionele aanpak beschouwd. Die continuïteit vinden we terug op alle vlakken en samen met onze medewerkers, leveranciers, commerciële partners en rijders implementeren we die continuïteit in alle geledingen van het team en de activiteiten. François Perrodo en Emmanuel Collard stellen vertrouwen in ons en dat is een gevolg van onze filosofie en aanpak. De beslissing om in WEC GTE ProAm uit te komen, werd vrij vroeg tijdens het tussenseizoen genomen. Vandaag werken we hard aan de wagen en bereiden we ons logistiek voor, wat dankzij onze ervaring in onder meer China en Dubai niet van een wit blad gebeurt. »

ProSpeed Competition press

 

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Endurance Championship op donderdag 13 februari 2014.

  • Powercars