van der Horst

Voorbeschouwing Spa Racing Festival

Het is een traditioneel rendez-vous van het einde van het seizoen, het Racing Festival op het circuit van Francorchamps, dit weekend op 8 en 9 oktober. Op het programma: 8 wedstrijden, een demo Legend Boucles en meer dan 250 wagens met rijders uit 10 verschillende landen.
We beginnen met een trouwe partner van de meetings van Pierre Delettre: de Supercar Challenge en die staat zoals zo vaak bovenaan de affiche.

Het startveld telt een 40-tal wagens met onder meer de Volvo S60 V8 Silhouette van Henry Zumbrink, de Mosler van Berry Van Elk, de Puma RT van Henk Thuis of de Ginetta LMP3 van onze landgenoten Jean-Pierre Lequeux en Marc Ueberecken.

Ook zien we heel wat Porsche, BMW, Lamborghini of Renault Mégane in de Division GTB met onder meer de Belg Ward Sluys, die kandidaat is op het hoogste podium met de BMW M4 Silhouette die hij deelt met de Monegask Chris Mattheus. In de categorie Sport zien we dan weer de Peugeot RCZ van Chris Voet en Bart Van den Broek.

Goed 60 Britse gepassioneerden zien we dan weer in de wedstrijd van de Caterham Graduates, ook weer één van de vaste klanten van het Racing Festival. De wedstrijden met deze erg Britse wagens zijn ook een favoriet bij het publiek.

Na een mooie première afgelopen jaar is de Deutsche Tourenwagen Cup (DTC) Series terug. We zien nog meer variëteit op de deelnemerslijst, met Clio, Scirocco en Audi A3 naast de reeds aanwezige Ford Fiesta, Mini JCW en Kia Proceed. De DTC Series zijn ook het ding van de familie Schumacher… met Cora, ex-echtgenote van Ralf en mama van de kartingpiloot David Brinkmann, die we in een Mini zien.

De Scuderia Alfa Classico is een nieuwigheid dit jaar met 65 Alfa en Fiat uit alle hoeken van Europa: Engeland, Frankrijk, Zweden, Duitsland, Ierland, Nederland, Argentinië… Vreemd genoeg zien we in de diverse modellen geen Italiaanse rijders… Bij de wagens zijn er onder meer 156, 147, 155, GTV Bertone, GTV6, Alfasud, Guilia, 75, 33, Fiat Abarth 500, Punto en zelfs een GT 937. Mamma mia…

De liefhebbers van oudere rallywagens komen ook aan bod, want zondagmiddag is er een voorproefje van de Legend Boucles met een demonstratie. Er zullen heel wat Porsche zijn, maar ook BMW 325i ou 2002, Triumph Dolomite ou Spitfire, Golf GTI, MGB GT, Volvo 142, Saab 99, Daf 55, Audi 90 Quattro, Opel Ascona, Mitsubishi Lancer Evo9 of Citroën BX en zelfs een… 2PK één week voor hun 24-uursrace! De RAC Spa hoopt nog genodigden te mogen ontvangen!

Er zijn dus geen redenen om niet naar het Racing Festival af te zakken en er gratis mooie autosport te beleven op zaterdag en zondag. 

Racing Festival Press
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op dinsdag 4 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Racing Festival.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons